logo-print

Άρθρο 54 - Νόμος 4690/2020 - Σύσταση θέσεων Μ.Ε.Θ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/05/2020

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Συστήνονται στα Νοσοκομεία της Χώρας: α) πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., β) τριακόσιες (300) θέσεις εξειδικευόμενων ιατρών στο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης στην εντατική νοσηλεία και γ) χίλιες (1000) οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ως άνω θέσεις συστήνονται για τη στελέχωση με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των πρόσθετων κλινών νοσηλείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) των νοσοκομείων της χώρας, που δημιουργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης δωρεών προς το Ε.Σ.Υ., πέραν των υφισταμένων μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος οργανικών θέσεων σε Μ.Ε.Θ. και δεν συνυπολογίζονται στα ποσοστά του άρθρου 9 του π.δ. 87/1986 (Α΄ 32). Η κατανομή των θέσεων αυτών ανά νοσοκομείο, κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και αριθμό, πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ.).

2. Ειδικευμένοι ιατροί του Ε.Σ.Υ. που μεταφέρθηκαν προσωρινά, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου της Διοίκησης των Νοσοκομείων τους ή αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Υγείας, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κατά τη χρονική περίοδο από 1.2.2020 έως και 30.6.2020 για την κάλυψη εξαιρετικά επειγουσών έκτακτων αναγκών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID19, δικαιούνται όπως παραμείνουν στις θέσεις στις οποίες μεταφέρθηκαν προσωρινά, σε κενή οργανική θέση αντίστοιχης βαθμίδας με τον βαθμό που κατέχουν ως ιατροί του Ε.Σ.Υ., εφόσον αυτή υφίσταται κατά τον χρόνο της αίτησης τους, άλλως σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ΜΕΘ, της παρ. 1. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζονται η διαδικασία, η αποκλειστική προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης, η διαδικασία επιλογής σε περίπτωση περισσοτέρων αιτούντων για την ίδια κενή οργανική θέση, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

3. Οι εξειδικευόμενοι ιατροί στο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης στην εντατική νοσηλεία, σύμφωνα με την παρ. 1, οι οποίοι κατέχουν ήδη θέση στο Ε.Σ.Υ., δικαιούνται, μετά την ολοκλήρωση της εξειδίκευσής τους και εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι ανωτέρω συστηνόμενες οργανικές θέσεις ειδικευμένων στις Μ.Ε.Θ. της παρ. 1, να δηλώσουν την προτίμησή τους για την κατάληψη ισάριθμων κενών οργανικών θέσεων Μ.Ε.Θ.. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζονται η διαδικασία, η αποκλειστική προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης, η διαδικασία επιλογής σε περίπτωση περισσοτέρων αιτούντων για την ίδια κενή οργανική θέση, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Πολιτειολογία
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ