logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 4684/2020 - Διατάξεις περί σώρευσης ενισχύσεων αναπτυξιακών νόμων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/04/2020

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4399/ 2016 (Α΄ 117), αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Επενδυτικά σχέδια που ενισχύονται βάσει των καθεστώτων του παρόντος επιτρέπεται να υπαχθούν σε άλλο καθεστώς ενισχύσεων ή καθεστώς ενισχύσεων «ήσσονος σημασίας» (de minimis), με την προϋπόθεση ότι η σώρευση των ενισχύσεων του καθεστώτος του παρόντος με τις ενισχύσεις συγκεκριμένων άλλων καθεστώτων για τις ίδιες επιλέξιμες δαπάνες δεν οδηγεί σε υπέρβαση της έντασης ή των ποσών ενίσχυσης που ορίζονται στον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (Γ.Α.Κ.), στους Κανονισμούς «ήσσονος σημασίας» (de minimis) ή στην οικεία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 3, 4 και 5 του άρθρου 8 Γ.Α.Κ.».

2. Οι ρυθμίσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν και τα επενδυτικά σχέδια για τα οποία έχει εκδοθεί, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, απόφαση υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του ν. 4399/2016, καθώς και τα επενδυτικά σχέδια για τα οποία οι αιτήσεις υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του ν. 4399/2016 είναι σε διαδικασία εξέτασης.

3. Οι ρυθμίσεις της παραγράφου 1 εφαρμόζονται αναλογικά και στα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των ν. 3299/2004 (Α΄261) και 3908/2011 (Α΄ 8).

4. Σε περίπτωση που η σώρευση ενισχύσεων, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 έως 3, οδηγεί σε υπέρβαση των ανώτατων ορίων ή/και εντάσεων ενίσχυσης, σύμφωνα με το ισχύον κατά την περίοδο των αιτήσεων υπαγωγής ενωσιακό θεσμικό πλαίσιο, αποφασίζεται η προσαρμογή στα εν λόγω όρια ή/και εντάσεις ενίσχυσης.

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
send