logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 4703/2020 - Ρυθμίσεις θεμάτων Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/07/2020

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος

1. Oι δαπάνες που αφορούν στη μισθοδοσία και σε πάσης φύσεως αποζημίωση, πλην οδοιπορικών εξόδων του προσωπικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 65/2019 (Α΄ 104), πραγματοποιούνται με μέριμνα του αντίστοιχου ειδικού φορέα προέλευσης του προσωπικού και καλύπτονται υποχρεωτικά από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού των ως άνω ειδικών φορέων.

2. Το Τμήμα Διαχείρισης Χρηματικού και Υλικού του άρθρου 7 του π.δ. 65/2019 και το Γραφείο Μερικής Διαχείρισης Χρηματικού και Υλικού της παρ. 3 του άρθρου 9 του ως άνω προεδρικού διατάγματος, λειτουργούν ως μερικές διαχειρίσεις, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, υπαγόμενες στις γενικές διαχειρίσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, διατηρώντας τη διοικητική τους υπαγωγή στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Πάσης φύσεως υλικά και μέσα που διατίθενται στις συγχωνευόμενες Υπηρεσίες και εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανακατανέμονται και εγγράφονται στα αντίστοιχα βιβλία των ως άνω μερικών και γενικών διαχειρίσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Οικονομικών Υπηρεσιών Χωροφυλακής (β.δ. 15/1959 «Περί κυρώσεως του Κανονισμού Οικονομικής Υπηρεσίας Χωροφυλακής», Α΄ 151) και τις λοιπές οικείες διατάξεις και θεωρούνται εφεξής υλικό και μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας.

3. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Πυροσβεστικό Σώμα μεταφέρουν πιστώσεις μέχρι τις 31.12.2021 στον ειδικό φορέα «Γενική Γραμματεία Δημοσίας Τάξης» για την κάλυψη πάσης φύσεως λειτουργικών αναγκών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών πιστώσεων που αφορούν στα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού τους, που υπηρετεί στις ως άνω Υπηρεσίες, με την επιφύλαξη της παρ. 1.

4. Η παρ. 6 του άρθρου 21 του ν. 4613/2019 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«6. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, με πρόταση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίζονται θέματα οργάνωσης, διάρθρωσης, λειτουργίας και στελέχωσης της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., η θητεία του προσωπικού και η ανανέωσή της, οι προϋποθέσεις, τα προσόντα, τα κωλύματα και ασυμβίβαστα, οι διαδικασίες επιλογής, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα, οι υποχρεώσεις, τα δικαιώματα, οι σχέσεις ιεραρχίας και η υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος. Μετά από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος του προηγούμενου εδαφίου, οι εισαγγελικοί λειτουργοί του άρθρου 3 του ν. 2713/1999 εποπτεύουν την Υ.Ε.Υ.Σ.Α..».

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send