logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 3377/2005

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/08/2005

Υπό κωδικοποίηση
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Το Ελληνικό Σύνταγμα, τόμ. 1, 2025

Η παρ. 1 του άρθρου 7γ του ν. 2323/1995, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Από τη Διεύθυνση Εμπορίου κάθε Ν.Α. τηρείται Μητρώο, στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι εγκατεστημένα στον οικείο νομό και πωλούν χονδρικώς πρωτογενή προϊόντα γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας. Το Μητρώο Χονδρεμπόρων τηρείται και σε ηλεκτρονική μορφή. Πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του Μητρώου έχει η οικεία Περιφέρεια και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης τηρείται Γενικό Μητρώο στο οποίο εγγράφονται, υποχρεωτικά, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Χονδρεμπόρων όλων των Ν.Α. της Χώρας. Οι εγγραφές στο Γενικό Μητρώο γίνονται με βάση τα στοιχεία των Μητρώων των Ν.Α. και τα στοιχεία που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Η εγγραφή στα ανωτέρω Μητρώα περιλαμβάνει το όνομα και την επωνυμία, την κατοικία και την έδρα των φυσικών και νομικών προσώπων, αντίστοιχα, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), το συνολικό κύκλο εργασιών και τον κύκλο εργασιών από την πώληση συγκεκριμένου προϊόντος, την εταιρική μορφή, τους διαχειριστές και τα μέλη του Δ.Σ. των νομικών προσώπων. Στα Μητρώα αναγράφονται και όσες επιχειρήσεις είναι συνδεδεμένες με τις χονδρεμπορικές, κατά την έννοια του άρθρου 4στ του ν. 703/1977 (ΦΕΚ 278 Α') και δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, στην εισαγωγή και στο χονδρικό ή λιανικό εμπόριο πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί, όταν επιβάλλεται από τις ανάγκες ευρυθμίας και ελέγχου της αγοράς, να αναζητεί από αρμόδιες αρχές και δημόσιες υπηρεσίες, στοιχεία που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα χονδρεμπόρων και χονδρεμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία διαβιβάζει και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης ρυθμίζονται τα θέματα της τήρησης των Μητρώων, η επιβολή προστίμων για τη μη παροχή ή τη μη προσήκουσα παροχή στοιχείων από τους εγγραφόμενους στα Μητρώα και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.»

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
send