logo-print

Άρθρο 80 - Νόμος 4706/2020 - Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Τροποποίηση του ν. 2324/1995

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/07/2020

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

4. Η παρ. 13 του άρθρου 35 του ν. 2324/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«13. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καταρτίζεται Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, ο οποίος εγκρίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών. Στον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθορίζονται ενδεικτικά τα εξής:

(α) τα θέματα εσωτερικής λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδίως οι εσωτερικές διαδικασίες που διέπουν κάθε αντικείμενο εργασίας, καθώς και θέματα σχέσεων και συνεργασίας των Διευθύνσεων και Μονάδων μεταξύ τους και με τη Διοίκηση,

(β) οι πολιτικές και οι κανόνες δεοντολογίας που διέπουν τη Διοίκηση και το προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

γ) ο χειρισμός των καταγγελιών, τα κριτήρια εξέτασής τους και τα κριτήρια καθορισμού του απώτερου χρόνου στον οποίον μπορεί να αναφέρονται οι εικαζόμενες παραβάσεις, καθώς και του απώτερου χρόνου εξέτασης. Για τον καθορισμό των κριτηρίων του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνονται υπόψη ιδίως το δημόσιο συμφέρον, ως ειδικότερο συμφέρον του επενδυτικού κοινού, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις της εικαζόμενης παράβασης στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Τα κριτήρια της κατά προτεραιότητα εξέτασης των καταγγελιών ποσοτικοποιούνται κατ’ εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης και καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής αυτού. Το σύστημα μοριοδότησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον εσωτερικό χειρισμό των καταγγελιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα αποτελέσματα της κατάταξης δεν δημοσιοποιούνται και δεν κοινοποιούνται στον καταγγέλλοντα ή σε τρίτο. Με όμοια απόφαση μπορούν να επαναπροσδιορίζονται, να εξειδικεύονται ή να επεκτείνονται οι αρμοδιότητες των διοικητικών μονάδων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που προκύπτουν από την τροποποίηση της εθνικής νομοθεσίας, καθώς και από την προσαρμογή της στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.».

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ