logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 4708/2020 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/07/2020

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

1. Μέσα σε δύο (2) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συγκροτεί με απόφασή του το Δ.Σ. του ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ.

2. Μέσα σε δύο (2) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ. 1 του άρθρου 5, με απόφασή του, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διορίζει τον Διευθυντή του ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ για θητεία δύο (2) ετών.

3. Μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συγκροτεί με απόφασή του τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή.

4. Μέσα σε πέντε (5) μήνες από τον διορισμό του, το Δ.Σ. υποβάλλει στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού προς έγκριση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ.

5. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ, με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων των Υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού επιτρέπεται, κατόπιν αίτησης των ενδιαφερόμενων, να αποσπώνται στο ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ για ένα (1) έτος, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, έως έξι (6) υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτειολογία