logo-print

Άρθρο 48 - Νόμος 4712/2020 - Τροποποίηση του άρθρου 17 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) σχετικά με τη χορήγηση φορολογικών στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/07/2020

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

Στο άρθρο 17 του ν. 4174/2013 ( Α΄ 170) επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Στο τέλος της παρ. 1 προστίθεται περ. ιζ΄ ως εξής:«ιζ) σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με στοιχεία μητρώου και οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων που υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή ή είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, καθώς και στους ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.»

2. Προστίθεται παρ. 7 ως εξής:«7. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, του Διοικητή της ΑΑΔΕ και των αρμόδιων Υπουργών για τα θέματα έρευνας και τεχνολογίας και για τα θέματα ελέγχου της αγοράς καθορίζονται ο ειδικότερος τρόπος, το είδος και το πλήθος των στοιχείων μητρώου και οικονομικών στοιχείων που διαβιβάζονται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή δυνάμει της περ. ιζ΄ της παρ. 1.»

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -