logo-print

Άρθρο 11 - Προεδρικό Διάταγμα 68/2020 - Καθορισμός χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της δίκης- ορισμός εφαρμοστέας διαδικασίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/08/2020

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24

1. Μετά την συγκρότησή του, το διαιτητικό δικαστήριο καλεί τους διαδίκους σε εισαγωγική ακρόαση με αντικείμενο τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαιτητικής δίκης. Η ακρόαση ενεργείται με κάθε πρόσφορο μέσο κατά την κρίση του διαιτητή, συμπεριλαμβανομένων και πρόσφορων τεχνικών μέσων, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή η τηλεδιάσκεψη.

2. Κατά την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος το διαιτητικό δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του τη φύση της διαφοράς και την πολυπλοκότητα των πραγματικών και νομικών ζητημάτων, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των πληρεξουσίων δικηγόρων, τη σπουδαιότητα της διαφοράς, τον εκτιμώμενο χρόνο και τις διαδικαστικές ενέργειες που θα απαιτήσει η ολοκλήρωση της διαιτητικής διαδικασίας, καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο για την έκδοση της διαιτητικής απόφασης, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίσει στο μέτρο του εφικτού τη συναίνεση όλων των διαδίκων πλευρών.

3. Το καθοριζόμενο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον πρόβλεψη για: α) το χρόνο κατάθεσης προτάσεων των διαδίκων, β) το χρόνο κατάθεσης των αποδεικτικών μέσων, γ) το χρόνο κατάθεσης προσθήκης, δ) το χρόνο κατάθεσης αποδεικτικών μέσων προς αντίκρουση των αποδεικτικών μέσων που προσκόμισε ο αντίδικος, ε) το χρόνο, τρόπο και τόπο διενέργειας της πραγματογνωμοσύνης, αυτοψίας, εξέτασης μαρτύρων ή εξέτασης διαδίκων αν το διαιτητικό δικαστήριο κρίνει ότι συντρέχει περίπτωση προς χρήση αυτών των αποδεικτικών μέσων, στ) την άσκηση ανταγωγής.

4. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία των διαδίκων, το χρονοδιάγραμμα καθορίζεται με πράξη του Διαιτητικού Δικαστηρίου κατά τρόπο ώστε η ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας να μην απέχει περισσότερο από τέσσερις μήνες από τη συγκρότηση του διαιτητικού δικαστηρίου.

5. Το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής της δίκης μπορεί να παραταθεί πέραν της προθεσμίας της παρ. 1 του άρθρου 15 με πράξη του Συμβουλίου Διαιτησίας και ύστερα από αίτηση του διαιτητικού δικαστηρίου ή ενός διαδίκου.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ