logo-print

Άρθρο 136 - Νόμος 4727/2020 - Συντονισμός ραδιοφάσματος μεταξύ κρατών - μελών (άρθρο 28 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/09/2020

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η χρήση του ραδιοφάσματος οργανώνεται στην Ελληνική Επικράτεια κατά τρόπον ώστε να μην εμποδίζεται κανένα άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε. από το να επιτρέπει στην Επικράτειά του τη χρήση εναρμονισμένου ραδιοφάσματος, σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο, ιδίως λόγω διασυνοριακών επιβλαβών παρεμβολών μεταξύ των κρατών - μελών. Προς τον σκοπό αυτόν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ε.Ε.Τ.Τ., κατά λόγον αρμοδιότητας, λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που υπέχουν βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχετικών διεθνών συμφωνιών, όπως οι κανονισμοί ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών και οι περιφερειακές συμφωνίες ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.

2. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται με τα άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και, κατά περίπτωση, μέσω της RSPG, κατά τον διασυνοριακό συντονισμό της χρήσης ραδιοφάσματος προκειμένου:

α) να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με την παρ. 1,

β) να επιλύονται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 35 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972, τυχόν προβλήματα ή διαφορές σε σχέση με τον διασυνοριακό συντονισμό ή τις διασυνοριακές επιβλαβείς παρεμβολές μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., αλλά και με τρίτες χώρες, που εμποδίζουν τα άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να χρησιμοποιούν το εναρμονισμένο ραδιοφάσμα στην επικράτειά τους.

3. Στην περίπτωση που το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κρίνει ότι δε διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τα οριζόμενα στην παρ. 1, μπορεί να ζητεί από την RSPG να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα ή διαφορές σχετικά με τον διασυνοριακό συντονισμό ή τις διασυνοριακές επιβλαβείς παρεμβολές, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 28 του της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972.

4. Σε περίπτωση που οι δράσεις που αναφέρονται στην παρ. 2 ή 3 δεν έχουν επιλύσει το πρόβλημα ή τη διαφορά, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δύναται να υποβάλει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 28 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972.

5. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δύναται να υποβάλει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παροχή νομικής, πολιτικής και τεχνικής υποστήριξης με σκοπό την επίλυση ζητημάτων συντονισμού του ραδιοφάσματος με χώρες γειτονικές της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων και των υπό ένταξη χωρών, σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 28 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972.

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send