logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 4760/2020 - Ρυθμίσεις θεμάτων επιλογής προσωπικού για την πλήρωση των θέσεων των κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/12/2020

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

1. Η πρόσληψη προσωπικού για την πλήρωση των θέσεων των κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28) και τα κατωτέρω ειδικότερα οριζόμενα:

α) Η προκήρυξη, που εκδίδεται από το Α.Σ.Ε.Π., δημοσιεύεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων.

β) Ανακοίνωση της έκδοσης προκήρυξης που περιλαμβάνει τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, δημοσιεύεται υποχρεωτικά σε δύο (2) ημερήσιες εφημερίδες με πανελλήνια κυκλοφορία, στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

γ) Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με την προβλεπόμενη στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 διαδικασία, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών. Η αίτηση, καθώς και το σύνολο των οριζόμενων στην προκήρυξη δικαιολογητικών, υποβάλλονται ηλεκτρονικά, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π..

2. Οι προβλεπόμενες από τις οικείες διατάξεις υγειονομικές εξετάσεις και οι αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, διενεργούνται από επιτροπές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες συγκροτούνται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ως ακολούθως:

α) τριμελής ή πενταμελής επιτροπή ή επιτροπές, αποτελούμενη/ες από ένα τουλάχιστον μέλος του Α.Σ.Ε.Π., το οποίο ορίζεται Πρόεδρος της επιτροπής και από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις, προκειμένου να υποβάλουν τους υποψηφίους σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Χρέη γραμματέα της επιτροπής εκτελεί υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με βαθμό Α΄ ή Β΄, ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με την ίδια απόφαση,

β) τριμελείς επιτροπές, αποτελούμενες από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις, προκειμένου να υποβάλουν τους υποψηφίους σε υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Χρέη γραμματέα της εκάστοτε Επιτροπής εκτελεί υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με βαθμό Α΄ ή Β΄, ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με την ίδια απόφαση.

3. Η λειτουργία των επιτροπών της παρ. 2, ο τρόπος διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων, των αθλητικών και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

4. Οι περιλαμβανόμενοι στον προσωρινό πίνακα διοριστέων δύναται να προσληφθούν σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4210/2013 (Α΄ 254), εφόσον έχουν υποβληθεί επιτυχώς στις υγειονομικές εξετάσεις και τις αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

5. Οι διατάξεις του παρόντος ισχύουν και για εκκρεμείς διαδικασίες πλήρωσης θέσεων των ως άνω κλάδων, για τις οποίες δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική προκήρυξη, χωρίς να απαιτείται νέα απόφαση της Επιτροπής ΠΥΣ 33/2006 (Α΄ 280).

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send