logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 4760/2020 - Συγκρότηση Ταμείου Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/12/2020

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι παρ. 2 έως 6 του άρθρου 94 του ν. 3655/2008 (Α΄ 58) αντικαθίστανται ως εξής:

«2. Το ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. συγκροτούν δύο (2) κλάδοι:

α) ο Κλάδος Πρόνοιας και β) ο Κλάδος Υγείας.

3. Σε κάθε κλάδο του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. εντάσσονται, από την έναρξη λειτουργίας του, φορείς πρόνοιας και υγείας, ως Τομείς με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια έκαστος. Ειδικότερα:

Α) Στον Κλάδο Πρόνοιας εντάσσονται: α) το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών (Τ.Α.ΑΣ.), ως Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών (Τ.Π.ΑΣ.), β) το Επικουρικό Ταμείο Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Ε.Τ.Υ.Α.Π.), ως Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Π.Υ.Α.Π.) και γ) το Επικουρικό Ταμείο Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Τ.Υ.Π.Σ.), ως Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Τ.Π.Υ.Π.Σ.).

Β) Στον Κλάδο Υγείας εντάσσεται ο Κλάδος Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Κ.Υ.Υ.Α.Π.), ως Κλάδος Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Κ.Υ.Υ.Α.Π.).

4. Οι ανωτέρω Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας και ο Κ.Υ.Υ.Α.Π. διέπονται από τις οικείες καταστατικές διατάξεις των αντίστοιχων εντασσόμενων Ταμείων, οι οποίες καθίστανται εφεξής καταστατικές διατάξεις των Τομέων αυτού και του Κ.Υ.Υ.Α.Π., καθώς και τις διατάξεις της γενικότερης νομοθεσίας, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον παρόντα νόμο.

5. Στους ανωτέρω Τομείς και τον Κ.Υ.Υ.Α.Π. μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων και συνταξιούχων των εντασσόμενων Ταμείων ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο ασφάλισής τους.

6. Εκκρεμείς αιτήσεις κατά τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος και συμπληρωματικών παροχών υγείας, εξετάζονται από τις υπηρεσίες του οικείου Τομέα του Κλάδου Πρόνοιας και από τον Κ.Υ.Υ.Α.Π., αντίστοιχα.»

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

send