logo-print

Άρθρο 43 - Νόμος 4807/2021 - Μετονομασία υπηρεσιών και αρμοδιότητες Συνοριακών Φυλάκων - Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2622/1998

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/06/2021

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Τα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2622/1998 (Α’ 138), περί σύστασης υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης, αντικαθίστανται και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστώνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του παρόντος, κεντρική και περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης, με αποστολή την αποτροπή παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παρανόμως εργαζομένων αλλοδαπών ανά την επικράτεια και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη ή την επαναπροώθησή τους, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο και εργασία αλλοδαπών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι Συνοριακοί Φύλακες, που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης ή τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και τις Υπηρεσίες Φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου - εξόδου της επικράτειας, ιδίως αεροδρομίων, δύνανται να διατίθενται για εκτέλεση υπηρεσίας φρούρησης και μεταγωγής κρατουμένων, φρούρησης αστυνομικών υπηρεσιών και των κρατητηρίων τους. Κατά την άσκηση των προαναφερομένων αρμοδιοτήτων έχουν τις ίδιες εξουσίες, καθήκοντα και υποχρεώσεις με το αστυνομικό προσωπικό, πλην αυτών που αναφέρονται στην άσκηση των προανακριτικών καθηκόντων.».

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send