logo-print

Άρθρο 61 - Νόμος 4807/2021 - Διαδικασία διάθεσης πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων σε τρίτα κράτη - Τροποποίηση του άρθρου 53 του ν. 4764/2020

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/06/2021

Πολιτειολογία
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Στην παρ. 4 του άρθρου 53 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) αντικαθίσταται η περ. ε) και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Η Τριμελής Επιτροπή αποτελείται από τον Υπουργό Υγείας, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), και είναι αρμόδια για:

α) τη λήψη απόφασης για την προμήθεια εμβολίων σύμφωνα με την περ. β) της παρ. 1, β) τη χορήγηση εντολής προς τον ΙΦΕΤ για την αγορά εμβολίων με τη διαδικασία της περ. β) της παρ. 1, γ) την εποπτεία της διαδικασίας προμήθειας και επαρκούς εφοδιαστικής κάλυψης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, δ) την υποβολή εισηγήσεων προς τον Υπουργό Υγείας για την προμήθεια εμβολίων μέσω του Μηχανισμού Παγκόσμιας Πρόσβασης σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού COVID19 (COVAX INITIATIVE), ε) τη λήψη απόφασης διάθεσης του πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων της παρ. 1 σε τρίτα κράτη μετά από σχετικό αίτημα δωρεάς και στ) την εισήγηση διενέργειας δωρεών με σχετική απόφαση των αρμόδιων Υπουργών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Εμβόλια και Ανοσοποιήσεις (GAVI).».

2. Στο άρθρο 53 του ν. 4764/2020 προστίθενται παρ. 5 και 6 ως εξής:

«5. Ειδικά ως προς την περ. ε) της παρ. 4 στη σύνθεση της Επιτροπής συμμετέχει κατ’ εξαίρεση, με δικαίωμα ψήφου ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να εισφέρει τα αναγκαία δεδομένα από το Σύστημα Προγραμματισμού Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID19. Κατά τη λήψη της απόφασης δωρεάς η Επιτροπή, με τη σύνθεση του πρώτου εδαφίου, λαμβάνει υπόψη την επάρκεια των διατιθέμενων εμβολίων στο Σύστημα Προγραμματισμού Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID19 για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, σε συνάρτηση με την υφιστάμενη ζήτηση, τις ημερομηνίες ανάλωσης των εμβολίων και τις προγραμματισμένες προμήθειές τους, προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της εμβολιαστικής αλυσίδας και του Συστήματος Προγραμματισμού Συνεδριών Εμβολιασμού.

6. Οι δαπάνες για τη διάθεση πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων σε τρίτα κράτη σύμφωνα με την περ. ε) της

παρ. 4 καλύπτονται από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.».

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send