logo-print

Άρθρο 25 - Νόμος 4816/2021 - Δωρεές κινητών, υπηρεσιών και έργων υποστηρικτικών της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/07/2021

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30ή.9.2021, οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας δύνανται να αποδέχονται κάθε δωρεά κινητών, υπηρεσιών και έργων ψηφιακής υποστήριξης προς επίτευξη της ασφαλούς φύλαξης, αποθήκευσης και μεταφοράς φαρμάκων, καθώς και της διενέργειας εμβολίων κατά του COVID19, από τρίτους, φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η αποδοχή των ανωτέρω δωρεών διενεργείται αμελλητί με κοινή δήλωση αποδοχής των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ως προς τα δωριζόμενα, προς τον δωρητή τους.

2. Τα δωριζόμενα κινητά, υπηρεσίες και έργα ψηφιακής υποστήριξης μπορούν να προσδιορίζονται με επιστολή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς τον δωρητή, στην οποία αναφέρονται, ιδίως, τα βασικά τους στοιχεία ή οι απαιτήσεις του έργου ή της υπηρεσίας και ορίζονται η τυχόν διάρκειά τους και το ελάχιστο αναγκαίο περιεχόμενό τους. Οι ανωτέρω συμβάσεις δωρεάς δύνανται να προσυπογράφονται και από τον οικονομικό φορέα, ως εκ τρίτου συμβαλλόμενο που θα εκπονήσει το έργο ή την ψηφιακή υπηρεσία, οπότε, στην περίπτωση αυτή, περιέχεται και αναλυτική καταγραφή των υποχρεώσεων του οικονομικού φορέα αναφορικά με το υπό εκπόνηση έργο ή υπηρεσία.

3. Τα δωριζόμενα αντικείμενα και ο σχετικός εξοπλισμός, καθώς και κάθε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας επ’ αυτών παραχωρούνται στο Ελληνικό Δημόσιο, και ειδικότερα στο Υπουργείο Υγείας.

4. Για τις δωρεές, των οποίων η διαδικασία αποδοχής διενεργείται σύμφωνα με το παρόν εφαρμόζεται η περ. ιστ’ της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 2859/2000 (Α’ 248), χωρίς να απαιτείται έγκριση από τον Υπουργό Οικονομικών. Η αποδοχή των εν λόγω δωρεών από τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας κοινοποιείται υποχρεωτικά στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ