logo-print

Άρθρο 29 - Νόμος 4816/2021 - Μετακίνηση ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/07/2021

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας αναισθησιολογίας που μετακινούνται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 3599/2007 (Α’ 176) σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.), λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών και εξαντλούν το χρονικό διάστημα της μετακίνησης, χορηγείται για κάθε ημέρα απασχόλησής τους, ως πρόσθετη αποζημίωση, ποσό ίσο με ένα (1) επιπλέον ημερομίσθιο, πλέον των μηνιαίων αποδοχών τους. Η παραπάνω παροχή είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής και υγειονομικής περίθαλψης και δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τους ιατρούς του ΕΣΥ. Το χρονικό διάστημα της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) μήνα και καθορίζεται στην απόφαση μετακίνησης, στην οποία επίσης προσδιορίζεται ο σκοπός της μετακίνησης ως ανωτέρω.

2. Ο φορέας υποδοχής του μετακινούμενου προσωπικού αποστέλλει στον φορέα προέλευσης αναλυτική κατάσταση όσων απασχολούνται σε αυτόν στο πλαίσιο της εφαρμογής του παρόντος, στην οποία καταχωρίζονται το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εφημεριών, προκειμένου να υπολογιστεί και να καταβληθεί από τον φορέα προέλευσης που είναι υπόχρεος για τη μισθοδοσία τους το ποσό της πρόσθετης αποζημίωσης, πλέον των τακτικών αποδοχών, και της συμμετοχής τους σε εφημερίες.

3. Η δαπάνη διαμονής, μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης καταβάλλεται από τον φορέα υποδοχής.

4. Με απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) ή κοινή απόφαση των Διοικητών των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.) δύνανται να μετακινούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα στο παρόν και επικουρικοί ιατροί ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

5. Το παρόν έχει εφαρμογή έως τις 31.12.2021.

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
send