logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 1867/1989

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/10/1989

Μη κωδικοποιημένο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Ιδρύεται Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (Σ.Α. Ε), στα πλαίσια της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, με γνωμοδοτικές και εισηγητικές αρμοδιότητες σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως ιδίως σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτιστικής ταυτότητας, εργασιακών σχέσεων, συνθηκών διαβίωσης, παλιννόστησης κ.λπ.

2. Το Σ.Α.Ε αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους των τριτοβάθμιων οργανώσεων των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού, ή, αν δεν υπάρχουν, των δευτεροβάθμιων οργανώσεων των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού ή, αν δεν υπάρχουν, των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και από εκλεγμένους εκπροσώπους άλλων οργανώσεων αποδήμων Ελλήνων, οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας για την προώθηση και προβολή των εθνικών θεμάτων και των συμφερόντων των αποδήμων Ελλήνων.

Κατά τη σύνθεση του Σ.Α.Ε. πρέπει να επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα.

3. Το Σ.Α.Ε. συγκαλείται τακτικά μια φορά το χρόνο από το Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και έκτακτα από το Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού ή τα 2/3 των μελών του Σ.Α.Ε., αν προκύψουν εξαιρετικοί λόγοι σχετικοί με τα εθνικά θέματα και τα συμφέροντα των αποδήμων Ελλήνων.

4. Τα έξοδα λειτουργίας του Σ.Α.Ε. καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

5. Τα σχετικά με τη σύνθεση, εκπροσώπηση και λειτουργία του Σ.Α.Ε. καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια ρυθμίζονται με π.δ. που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού, στο οποίο, εκτός των άλλων, μπορεί να προβλέπεται προ της συ -κράτησης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και λειτουργία περιφερειακών κατά ήπειρο συμβουλίων.

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ