logo-print

Άρθρο 33 - Νόμος 2168/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/11/1993

Μη κωδικοποιημένο
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Οι οργανικές θέσεις του αστυνομικού τεχνικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που προβλέπονται από το άρθρο 3 εδάφια στ' - ια' του ν.δ. 3365/1955 (ΦΕΚ 257 Α') και το άρθρο 5 παρ.2 του π,δ. 127/1990 (ΦΕΚ 51 Α'), και του αστυνομικού προσωπικού μουσικής, που προβλέπονται από το άρθρο 23 παρ.4 του ν. 1481/1984 (ΦΕΚ 152 Α'), καταργούνται και αυξάνονται ισάριθμα οι οργανικές θέσεις του αστυνομικού προσωπικού γενικών καθηκόντων, στις οποίες εντάσσεται το προσωπικό που κατέχει τις καταργούμενες θέσεις με διαπιστωτική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις επόμενες παραγράφους, Η κατά βαθμούς αύξηση των θέσεων του προσωπικού γενικών καθηκόντων είναι ίση με τον αριθμό των εντασσόμενων σε κάθε βαθμό.

2. Η ένταξη των τεχνικών γίνεται ως ακολούθως:

α. Οι Αρχιτεχνίτες και οι Τεχνίτες Α' Τάξεως,, που είναι απόφοιτοι της Σχολής Αρχιφυλάκων, εντάσσονται στην επετηρίδα των Ανθυπαστυνόμων και Αρχιφυλάκων, αντίστοιχα, με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοιτήσεώς τους από τη Σχολή αυτήν, και διέπονται από τις διατάξεις που διέπουν τους ομοιοβάθμους τους που προέρχονται από την ίδια Σχολή.

β. Οι Αρχιτεχνίτες και Τεχνίτες Α' Τάξεως, που δεν προέρχονται από τη Σχολή Αρχιφυλάκων, εντάσσονται στο τέλος της επετηρίδας των Ανθυπαστυνόμων και Αρχιφυλάκων, αντίστοιχα, και η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με βάση την ημερομηνία προαγωγής στο βαθμό τους. Οι ως άνω εντασσόμενοι δεν ασκούν ανακριτικά καθήκοντα και δεν δικαιούνται περαιτέρω βαθμολογικής προαγωγής, εκτός εάν εισαχθούν σε παραγωγική σχολή. Εξ αυτών οι Ανθυπαστυνόμοι δεν δικαιούνται να φοιτήσουν στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.

γ. Οι Τεχνίτες Β' Τάξεως εντάσσονται στο τέλος της επετηρίδας των Αρχιφυλάκων, μετά τους Τεχνίτες Α' Τάξεως, προαγόμενοι αυτοδίκαια στο βαθμό του Αρχιφύλακα. Η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με βάση την ημερομηνία προαγωγής τους στο βαθμό του Τεχνίτη Β Τάξεως. Οι ως άνω εντασσόμενοι δεν ασκούν ανακριτικά καθήκοντα και δεν δικαιούνται περαιτέρω βαθμολογικής προαγωγής, εκτός εάν εισαχθούν σε παραγωγική σχολή.

δ. Οι τεχνίτες Γ' Τάξεως εντάσσονται στην επετηρίδα των Αστυφυλάκων, με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοιτήσεώς τους από την οικεία Σχολή.

3. Η ένταξη των μουσικών γίνεται ως ακολούθως:

α. Οι αξιωματικοί εντάσσονται στην επετηρίδα των αξιωματικών της παρ. 2 του άρθρου 23 του ν. 1481/1984 με βάση την ημερομηνία προαγωγής στο βαθμό τους. Όσοι απ' αυτούς δεν έχουν αποφοιτήσει από παραγωγική σχολή δεν ασκούν ανακριτικά καθήκοντα.

β. Οι Ανθυπαστυνόμοι και Αρχιφύλακες, που είναι απόφοιτοι της Σχολής Αρχιφυλάκων, εντάσσονται στην επετηρίδα των Ανθυπαστυνόμων και Αρχιφυλάκων, αντίστοιχα, με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοιτήσεώς τους από τη Σχολή αυτήν και διέπονται από τις διατάξεις που διέπουν τους ομοιόβαθμούς τους που προέρχονται από την ίδια Σχολή.

γ. Οι Ανθυπαστυνόμοι και Αρχιφύλακες, που δεν προέρχονται από τη Σχολή Αρχιφυλάκων, εντάσσονται στο τέλος της επετηρίδας των Ανθυπαστυνόμων και Αρχιφυλάκων, αντίστοιχα, και η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται με βάση την ημερομηνία προαγωγής στο βαθμό τους. Οι ως άνω εντασσόμενοι δεν ασκούν ανακριτικά καθήκοντα και δεν δικαιούνται περαιτέρω βαθμολογικής προαγωγής, εκτός εάν εισαχθούν σε παραγωγική σχολή. Εξ αυτών οι Ανθυπαστυνόμοι δεν δικαιούνται να φοιτήσουν στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.

δ. Οι Αστυφύλακες εντάσσονται στην επετηρίδα των Αστυφυλάκων, με βάση την ημερομηνία και τη σειρά αποφοιτήσεώς τους από την οικεία Σχολή. Αν δεν έχουν φοιτήσει στη Σχολή Αστυφυλάκων, η ένταξή τους γίνεται με βάση την ημερομηνία κατάταξής τους.

4. Οι Ανθυπαστυνόμοι και Αρχιφύλακες, που θα ενταχθούν στο προσωπικό ^γενικών καθηκόντων με βάση τις διατάξεις των παραγράφων 2 εδάφ. β' και 3 εδάφ. γ του παρόντος άρθρου, εφόσον είναι απόφοιτοι Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν στη Σχολή Αρχιφυλάκων, εισάγονται στη Σχολή αυτήν άνευ εξετάσεων κατά τις επόμενες δύο εκπαιδευτικές περιόδους, καθ υπέρβαση του καθοριζόμενου κάθε φορά αριθμού εισακτέων και ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Οι αποφοιτώντες ευδόκιμα από την ανωτέρω Σχολή θεωρούνται ότι απέκτησαν το βαθμό του Αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής από την ημερομηνία που απέκτησαν το βαθμό του Αρχιφύλακα ειδικών καθηκόντων.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send