logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 4871/2021 - Συμβούλια Διδασκόντων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/12/2021

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Πολιτειολογία

1. Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών λειτουργούν τρία (3) Συμβούλια Διδασκόντων, ένα (1) για την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και των Ειρηνοδικών, ένα (1) για την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης και ένα (1) για την κατεύθυνση των Εισαγγελέων.

2. Τα Συμβούλια Διδασκόντων αποτελούνται από όλους τους διδάσκοντες, οι οποίοι παρέχουν κάθε φορά τις υπηρεσίες τους σε κάθε κατεύθυνση.

3. Έργο των Συμβουλίων Διδασκόντων είναι η υποβολή προς τα Συμβούλια Σπουδών γραπτών προτάσεων για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής και ειδικότερα για αλλαγές του εφαρμοζόμενου προγράμματος σπουδών κατά την προεισαγωγική εκπαίδευση.

4. Τα Συμβούλια Διδασκόντων συνέρχονται σε συνεδρίαση κάθε Οκτώβριο ύστερα από πρόσκληση του οικείου Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης. Προεδρεύει στη σχετική συνεδρίαση ο αρχαιότερος δικαστικός λειτουργός από τους διδάσκοντες. Τα Συμβούλια Διδασκόντων βρίσκονται σε απαρτία, εφόσον είναι παρόντες τουλάχιστον επτά (7) διδάσκοντες και απαιτείται για την έγκυρη λήψη αποφάσεων η πλειοψηφία των παρόντων μελών. Επί ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

5. Με απόφαση του οικείου Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης ορίζονται οι γραμματείς των Συμβουλίων Διδασκόντων με τους νόμιμους αναπληρωτές τους από τους υπαλλήλους της Σχολής για θητεία δύο (2) ετών, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία (1) μόνο φορά.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send