logo-print

Άρθρο 23 - Νόμος 2170/1993 - Κύρωση συμβάσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/09/1993

Μη κωδικοποιημένο
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Κυρώνονται και έχουν ισχύ νόμου, από της ισχύος τους και μόνο στην έκταση που εκτελέσθηκαν, οι ακόλουθες συμβάσεις:

«α) Η από 17-1-1989 σύμβαση, μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ανώνυμης Εταιρείας με έδρα την Παιανία Αττικής και με την επωνυμία "ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.', που αφορά την προμήθεια 5 συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών μετά λογισμικού, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Αθήνα, σήμερα την 17η μηνός Ιανουαρίου του έτους 1989 ημέρα Τρίτη, μεταξύ αφ' ενός του Βιοτεχνικού • Επιμελητηρίου της Αθήνας που θα καλείται στο εξής το "ΒΕΑ" νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του Γεώργιο Κυριόπουλο καθώς και από τον Γενικό του Γραμματέα Ν. Σγουμπόπουλο και αφ' ετέρου της Εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ με έδρα στην Παιανία Αττικής που θα καλείται στο εξής η "Εταιρεία" και νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον Ν. Μπεζεριάνο συνομολογήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα;

1. - Ύστερα από την 45745/28-12-88 απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού που διενεργήθηκε στις 9/11/88, στην Εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ, η "Εταιρεία" ανακοίνωσε:

Α. Την προμήθεια πέντε (5) συστημάτων Η/Υ μετά του απαραίτητου λογισμικού συστήματος (SYSTEM SOFTWARE) που κατανέμονται ως εξής:

- Ένα σύστημα Η/Υ για το Βιοτεχνικό Επιμ/ριο Αθήνας

- Ένα σύστημα Η/Υ για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμ/ριο Αθήνας

- Ένα σύστημα Η/Υ για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

- Ένα σύστημα Η/Υ για το Εμπορικό και Βιομ. Επιμ/ριο Ηρακλείου και

- Ένα σύστημα αποτελούμενο από 2 Η/Υ τύπου HP 3.000 για τον ΕΚΑΠ ΑΕ με έδρα την Πάτρα.

Η αναλυτική περιγραφή του εξοπλισμού αναγράφεται στο παράρτημα Α που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της σύμβασης.

Β. Την παροχή υπηρεσιών συντήρησης του παραπάνω εξοπλισμού και του λογισμικού συστήματος, που κοστολογείται σύμφωνα με το παράρτημα Β που αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος αυτής της σύμβασης.

Γ. Την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού εφαρμογών (APPLICATION SOFTWARE).

Δ. Την διαμόρφωση, όπου απαιτείται, των χώρων εγκατάστασης Η/Υ και σύνδεση των σταθμών εργασίας.

Ε. Την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης προσωπικού.

2. Γενικοί όροι.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

Άρθρο 1

1. ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

1. Η παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει με ευθύνη και έξοδα της "Εταιρείας" στους παρακάτω χώρους:

- Ο Η/Υ για το Βιοτεχνικό Αθήνας στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

- Ο Η/Υ για το ΕΒΕ Αθήνας στο κτίριο του ΕΒΕ Αθηνών.

- Ο Η/Υ για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

- Ο Η/Υ για το ΕΒΕ Ηρακλείου στο κτίριο του ΕΒΕ Ηρακλείου.

- Ο Η/Υ του ΕΚΑΠ ΑΕ στο κτίριο του ΕΚΑΠ ΑΕ

στην ΠΑΤΡΑ.

Η παράδοση του εξοπλισμού πρέπει να γίνει το αργότερο εντός τριμήνου από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η παράδοση μέσα στο συγκεκριμένο τρίμηνο μπορεί να γίνει και τμηματικά. Με τον όρο τμηματικά εννοούμε την δυνατότητα παράδοσης του συνόλου του εξοπλισμού καθενός από τα τέσσερα Επιμελητήρια ή του ΕΚΑΠ ΑΕ.

O εξοπλισμός που απαιτείται για τη διαμόρφωση των χώρων μπορεί να παραδοθεί και εγκατασταθεί ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Σ' αυτήν την περίπτωση η "Εταιρεία" είναι υποχρεωμένη να παραδώσει τον εξοπλισμό αυτόν συνολικά ανά εγκατάσταση.

2. Οι προτεραιότητες που τίθενται στην παράδοση του εξοπλισμού, τις οποίες η "Εταιρεία" οφείλει να ακολουθήσει είναι:

1. Ο εξοπλισμός για το ΒΕΑ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν επιμελητήριο πιλότος για την ανάπτυξη του λογισμικού εφαρμογών.

2. Ο εξοπλισμός του ΕΚΑΠ ΑΕ, στον οποίον θα γίνει η επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων της δοκιμασίας Επίδοσης όπως προβλεπόταν από το κεφ. 1 παρ. 1.1 της διακήρυξης.

3. Ο εξοπλισμός του ΕΒΕΑ.

4. Ο εξοπλισμός των ΕΒΕΗ & ΕΒΕΘ.

3. Το "ΒΕΑ" διατηρεί τα δικαίωμα αν κριθεί τεχνικά σκόπιμο, να ζητήσει την παράδοση και εγκατάσταση μέρους του εξοπλισμού που ανήκει σε μια εγκατάσταση σε μια άλλη, ενημερώνοντας έγκαιρα την "Εταιρεία".

Άρθρο 2 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

Την "Εταιρεία" βαρύνουν:

α. τα μεταφορικά κ.λπ. έξοδα μέχρι τον τόπο της εγκατάστασης

β. τα έξοδα εγκατάστασης και σύνδεσης του εξοπλισμού, εκτός των σταθμών εργασίας, μέχρι να διαπιστωθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των

γ. τα έξοδα δημοσίευσης της περίληψης της διακήρυξης στον τύπο

δ. οι νόμιμες κρατήσεις δηλ. ΜΤΠΥ 3% και 2,4% χαρτόσημο επί του ΜΤΠΥ

ε. το χαρτόσημο της σύμβασης.

Άρθρο 3

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η "Εταιρεία" είναι υποχρεωμένη να εγκαταστήσει με δική τους ευθύνη και να παραδώσει έτοιμα για πλήρη, ομαλή και αποδοτική λειτουργία τα προτεινόμενα συστήματα στα κτίρια που αναφέρονται στο άρθρο 1.

Η "Εταιρεία" πρέπει να γνωστοποιήσει στο "ΒΕΑ" την οριστική και τέλεια εγκατάσταση του κάθε συστήματος Η/Υ με έγγραφο που θα έχει θέση πιστοποιητικού ετοιμότητας λειτουργίας. Η ημερομηνία παραλαβής του πιστοποιητικού αυτού στο 'ΒΕΑ' ορίζεται ως η ημερομηνία εγκατάστασης. Η αρμόδια επιτροπή του "ΒΕΑ" εντός πέντε (5) ημερών το αργότερο από την ημερομηνία εγκατάστασης του κάθε συστήματος και με βάση το πιστοποιητικό ετοιμότητας θα παραλάβει προσωρινά το σύστημα. Αν για οποιοδήποτε λόγο, που αποδεδειγμένα δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της "Εταιρείας", καθυστερήσει η προσωρινή παραλαβή πέραν των 15 εργασίμων ημερών, τότε θεωρείται ως γενομένη. Η προσωρινή παραλαβή θα γίνει με την υπογραφή πρωτοκόλλου .προσωρινής παραλαβής και η ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου αυτού θα οριστεί ως η ημερομηνία προσωρινής παραλαβής. Στο πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής αναγράφονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία των μονάδων του HARDWARE και SOFTWARE.

Η οριστική παραλαβή των συστημάτων θα έχει περατωθεί σε 1 μήνα το αργότερο μετά από την προσωρινή παραλαβή του κάθε συστήματος και εφ' όσον αποδειχθεί ότι τα συστήματα λειτουργούν άψογα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η οριστική παραλαβή θα γίνει με την υπογραφή αντίστοιχου πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής.

Κατά την φάση της οριστικής παραλαβής και για το σύστημα του ΕΚΑΠ ΑΕ η "Εταιρεία" είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει σε πραγματικό περιβάλλον την ίδια δοκιμασία επίδοσης, που είχε εκτελέσει κατά τη φάση αξιολόγησης των προσφορών. Αν τα αποτελέσματα της νέας δοκιμασίας επίδοσης υπολείπονται των παλαιών αποτελεσμάτων κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10% τότε κηρύσσεται ο προμηθευτής έκπτωτος και

1) επιστρέφει το ποσόν που έχει καταβληθεί σ' αυτόν.

2) καταβάλει τη διαφορά τιμής εξοπλισμού ανάμεσα σ' αυτόν και στον επόμενο μειοδότη. Σαν επόμενος μειοδότης δεν νοείται η δεύτερη λύση της μειοδότριας "Εταιρείας".

3) καταβάλει τα έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασης που προέβλεπε ο δεύτερος μειοδότης.

4) καταβάλει ποινή ίση με 200.000 δρχ. την ημέρα για κάθε ημέρα απο την ημερομηνία προσωρινής παραλαβής μέχρι και την ημερομηνία της εκτέλεσης της δοκιμασίας επίδοσης.

Το 'ΒΕΑ' έχει το δικαίωμα να μη παραλάβει είτε τα μέρη εκείνα των συστημάτων που στο στάδιο των δοκιμών δεν πληρούν τις συμβατικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές είτε ολόκληρα τα συστήματα αν μία ή περισσότερες μονάδες ή SOFTWARE προϊόντα παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του όλου συστήματος. Στην περίπτωση αυτή το 'ΒΕΑ' έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αντικατάσταση μέρους ή ολόκληρης μονάδας και τα έξοδα οποιασδήποτε αντικατάστασης θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τον υπεύθυνο προμηθευτή.

Άρθρο 4

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η συνολική αξία του εξοπλισμού και του λογισμικού των συστημάτων είναι:

ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ (215.285.000 ΔΡΧ.), στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται ο νόμιμος ΦΠΑ.

ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧ-ΜΕΣ(65.000.000 ΔΡΧ.), θα καταβληθεί στην "Εταιρεία" με την υπογραφή της σύμβασης, έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής που θα επιστραφεί με την παράδοση του εξοπλισμού.

Ποσό ίσο με 42% περίπου δηλ. ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ (90.000.000 δρχ.) θα καταβληθεί με την υπογραφή των πρωτοκόλλων προσωρινής παραλαβής.

Το υπόλοιπο ποσό (28% περίπου) δηλ. ΕΞΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ (60.285.000 δρχ.) θα καταβληθεί εντός 10 ημερών μετά την σύνταξη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής.

Οι πληρωμές θα γίνονται με επιταγές σε διαταγή του προμηθευτή στην Τράπεζα της Ελλάδας και σε εξόφληση κανονικού τιμολογίου με ταυτόχρονη προσκόμιση πιστοποιητικού ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Στην περίπτωση τμηματικής προσωρινής παραλαβής σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 1, με κάθε πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής εξοπλισμού για κάθε εγκατάσταση καταβάλλεται το 42% της αντίστοιχης αξίας όπως αυτή προκύπτει από τον ΠΙΝΑΚΑ Α, λαμβανομένου υπόψη του ποσού της έκπτωσης.

Με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του κάθε χώρου (UPS, έπιπλα, κλιματιστικά κ.λπ.) υπογράφεται σχετικό πρακτικό παραλαβής και εξοφλείται το σύνολο της αντίστοιχης δαπάνης όπως αυτή εμφανίζεται στον ΠΙΝΑΚΑ Α.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Άρθρο 5

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Η σύμβαση συντήρησης – υποστήριξης ισχύει για αρχική περίοδο 2 ετών, μετά την παρέλευση της οποίας η ισχύς της θα ανανεώνεται αυτόματα και κάθε φορά για ένα χρόνο με αμοιβαία συμφωνία, εκτός εάν το "ΒΕΑ" 1 μήνα πριν τη λήξη της μονοετούς κάθε φοράς ισχύος, ειδοποιήσει με έγγραφο την "Εταιρεία" για λύση της σύμβασης συντήρησης. Την δυνατότητα λύσης της σύμβασης συντήρησης με προειδοποίηση ενός μήνα έχει το "ΒΕΑ" και κατά τη διάρκεια ισχύος της διετούς σύμβασης συντήρησης.

Άρθρο 6 ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Τους 3 πρώτους μήνες από την οριστική παραλαβή του εξοπλισμού η συντήρηση είναι δωρεάν. Για το επόμενο εννεάμηνο μετά τη λήξη του τριμήνου δωρεάν συντήρησης το σύνολο της μηνιαίας συντήρησης ανέρχεται στο ποσό των 1.055.000 δρχ., όπως αναλυτικά εμφανίζεται στον πίνακα Β, και παραμένει σταθερό.

Για το επόμενο δωδεκάμηνο μετά τη λήξη του πρώτου 12μήνου, το σύνολο της μηνιαίας συντήρησης ανέρχεται στο ποσό των 1.166.363 δρχ. όπως αναλυτικά εμφανίζεται στον πίνακα Β και η καταβολή του ποσού της συντήρησης θα γίνεται τέσσερις φορές για κάθε δωδεκάμηνο (μία για κάθε τρίμηνο), με την αποστολή από την "Εταιρεία" των σχετικών τιμολογίων, και την ύπαρξη βεβαίωσης του "ΒΕΑ" ότι παρεσχέθηκαν από την "Εταιρεία" οι υπηρεσίες συντήρησης και επισκευές των μηχανημάτων σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, και πάντως όχι αργότερα των 15 ημερών μετά το πέρας του κάθε τριμήνου συντήρησης.

Για κάθε επόμενο δωδεκάμηνο το ποσό της συντήρησης θα αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με το δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΣΥΕ.

Άρθρο 7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

α) Η Εταιρεία συμφωνεί να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής για όλο τον εξοπλισμό που αναφέρεται στον ΠΙΝΑΚΑ Β της παρούσας, στον τόπο εγκατάστασης τους.

β) Το προσωπικό συντήρησης της "Εταιρείας" θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα μηχανήματα κατά το χρονικό διάστημα, που έχει αμοιβαία συμφωνηθεί, και θα παρέχεται σ' αυτό κάθε δυνατή ευκολία για την περάτωση της εκτελούμενης εργασίας συντήρησης και επισκευής των μηχανημάτων.

Η παρεχόμενη από την "Εταιρεία" συντήρηση περιλαμβάνει:

α) Προληπτική διάγνωση και συντήρηση η οποία θα γίνεται σε ημέρα και ώρες που θα συνφωνούν και τα δύο μέρη. Τα TESTS ελέγχου θα εκτελούνται σύμφωνα με το σύστημα τηλεδιάγνωσης του κατασκευαστή. Για τον σκοπό αυτό η Εταιρεία θα διαθέσει δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σύστημα τηλεδιάγνωσης. Το 'ΒΕΑ' θα διαθέσει για το σκοπό αυτό ανεξάρτητη τηλεφωνική γραμμή για κάθε εγκατάσταση. Το σύστημα τηλεδιάγνωσης θα λειτουργεί μόνο μετά από άδεια του υπεύθυνου της εγκατάστασης ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης ασφάλεια των πληροφοριών.

β) Επισκευή ή αντικατάσταση με επιλογή της "Εταιρείας” των μερών που υπέστησαν βλάβη.

Η "Εταιρεία" υποχρεούται να καλύπτει την προληπτική και κατασταλτική συντήρηση και επισκευή με υπηρεσίες και ανταλλακτικά που η αξία τους περιλαμβάνεται στη συμφωνηθείσα μηνιαία αμοιβή.

Για την καλύτερη παρακολούθηση του έργου της συντήρησης θα συντάσσεται από τους τεχνικούς της "Εταιρείας" μετά από κάθε επέμβασή τους στα μηχανήματα, το μητρώο συντήρησης για τις εργασίες που έγιναν και θα προσυπογράφεται από τον υπεύθυνο της εγκατάστασης.

Και για τα δύο είδη συντήρησης των προηγούμενων παραγράφων (α) και (β) η "Εταιρεία" θα εκπαιδεύσει από έναν υπάλληλο του "ΒΕΑ" για κάθε εγκατάσταση, του οποίου η "Εταιρεία" θα υποδείξει τα προσόντα.

Ο υπάλληλος αυτός θα είναι ο υπεύθυνος της εγκατάστασης και θα παρακολουθεί την τήρηση των όρων της παρούσας σύμβασης που αφορούν την συντήρηση του εξοπλισμού. Η εκπαίδευση θα στοχεύει να δώσει στον υπάλληλο τις απαραίτητες γνώσεις για να επιτελέσει το έργο του, καθώς και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για την επισκευή μικρών βλαβών για γρήγορη αποκατάσταση του-συστήματος, κάτω από την τεχνική καθοδήγηση της "Εταιρείας".

Άρθρο 8

ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η απόδοση κάθε μονάδας του συστήματος πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 95%.

Η περίοδος μέτρησης είναι ένα ημερολογιακό 3μηνο και για το χρονικό διάστημα από 8 00 έως 16.00 κάθε εργάσιμης ημέρας.

Το ποσοστό της απόδοσης κάθε εγκατάστασης δίδεται από τον τύπο:

α = [(ΧΑ – ΧΒ) / ΧΑ]*100

όπου α - απόδοση μονάδας

ΧΑ - χρόνος λειτουργίας της μονάδας

ΧΒ - χρόνος βλάβης της μονάδας

Σαν χρόνος λειτουργίας της μονάδας ορίζεται το άθροισμα των χρονικών διαστημάτων από 8.00 έως 16.00 των εργασίμων ημερών εκτός του χρόνου της προγραμματισμένης προληπτικής συντήρησης.

Σαν χρόνος βλάβης ορίζεται το άθροισμα των χρονικών διαστημάτων ( 8.00 έως 16.00 ) κατά τη διάρκεια του τριμήνου από τη στιγμή αναγγελίας της βλάβης μέχρι την αποκατάσταση της και παράδοσής της στον υπεύθυνο χειριστή του συστήματος.

Από αυτό το χρόνο αφαιρείται ο χρόνος άφιξης του μηχανικού ο οποίος ορίζεται ως εξής:

1 ώρα για τις εγκαταστάσεις ΒΕΑ, ΕΒΕΑ

24 ώρες για τις εγκαταστάσεις ΕΒΕΗ, ΕΒΕΘ

12 ώρες για τον ΕΚΑΠ ΑΕ

Εάν ο χρόνος άφιξης είναι μικρότερος από μία ώρα τότε αφαιρείται μόνο το χρονικό διάστημα από τη στιγμή αναγγελίας της βλάβης μέχρι την άφιξη του μηχανικού.

Εάν σε μία μονάδα το ποσοστό απόδοσης κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου είναι κάτω του 95% τότε για κάθε ποσοστό κάτω του 95% αφαιρείται το 3% της μηνιαίας συντήρησης της μονάδας.

Εάν το ποσοστό απόδοσης είναι κάτω του 70% τότε δε καταβάλλεται αμοιβή για συντήρηση της μονάδας, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

Ο χρόνος βλάβης μιας μονάδας που επηρεάζει άλλες μονάδες που εξαρτάται η λειτουργία τους από αυτή είναι χρόνος βλάβης και για τις παρασυρόμενες μονάδες (π.χ. μνήμη παρασύρει όλο το σύστημα, CONTROLLER δίσκων παρασύρει όλους τους δίσκους.

Άρθρο 9 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Επειδή τα συστήματα θα χρησιμοποιηθούν και για ON-LINE / REAL-TIME εφαρμογές, ορίζεται η ελάχιστη σύνθεση (ΜΙΝ - CONFIGURATION) ως εξής:

- Συστήματα ΒΕΑ, ΕΒΕΑ, ΒΕΘ και ΕΒΕΗ.

1) 1 CPU ΗΡ3000 και SYSTEM - CONSOLE

2) 1 DISC - UNIT

3) 4 τερματικά για το ΕΒΕΗ και από 10 για ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΕΒΕΑ

4) 2 MATRIX εκτυπωτές για ΕΒΕΗ και 5 MATRIX εκτυπωτές για ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΕΒΕΑ

- Σύστημα ΕΚΑΠ Α Ε.

1) 1 CPU ΗΡ3000 και SYSTEM CONSOLE

2) 4 DiSC - UNITS

3) 1 MAGNETIC TAPE

4) 1 LINE PRINTER και 15 τερματικά.

Ο τύπος που καθορίζει την διαθεσιμότητα του συστήματος είναι:

δ = [ΜΧΜΒ / (ΜΧΜΒ + ΜΧΕΒ)]*100

δ - διαθεσιμότητα της ελάχιστης σύνθεσης

ΜΧΜΒ - μέσος χρόνος μεταξύ βλαβών

ΜΧΕΒ- μέσος χρόνος επιδιόρθωσης βλαβών.

Το όριο (ποσοστό) ανεκτής διαθεσιμότητας ορίζεται σε 96% για ΕΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΑ, ΕΒΕΗ και 99% για ΕΚΑΠ ΑΕ.

Και για τη μέτρηση της διαθεσιμότητας ισχύει ο βίος τρόπος υπολογισμού του χρόνου άφιξης του μηχανικού όπως και στην απόδοση των μονάδων του συστήματος και για το διάστημα της ημέρας.

Άρθρο 10 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

1) Το "ΒΕΑ" έχει το δικαίωμα διακοπής της συντήρησης, ύστερα από επιλογή, μηχανημάτων του συστήματος ή γιατί βγαίνουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας είτε για λόγους δημοσίου συμφέροντος με ανάλογες οικονομικές μειώσεις από το μηνιαίο κόστος συντήρησης.

2} Το "ΒΕΑ" έχει το δικαίωμα κατόπιν συμφωνίας, με την ' Εταιρεία" να επεκτείνει τον κατάλογο των συντηρουμένων μηχανών ώστε να συμπεριληφθούν οι πιθανές επεκτάσεις του εξοπλισμού.

Στη σύμβαση συντήρησης δεν περιλαμβάνονται:

α) Ηλεκτρικές εργασίες εξωτερικά των μηχανημάτων.

β) Αλλαγή ή αναδιαμόρφωση των μηχανημάτων, εκτός εάν τούτο έχει προηγούμενα συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη.

γ) Παροχή βοηθητικών υλικών ή αναλωσίμων (π.χ. χαρτί εκτυπωτού, ταινίες, χαρτοταινίες, φίλτρα δίσκων κ.λπ.).

δ) Επισκευή ή συντήρηση που καθίσταται αναγκαία είτε από ατύχημα, κακή χρήση, λάθος ή αμέλεια της Υπηρεσίας, των υπαλλήλων, αντιπροσώπων, εργοληπτών επισκευών, σφάλμα χειριστού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας που δεν μπορεί να ελεγχθεί από την "Εταιρεία" πέρα από τη φυσιολογική χρήση, σύμφωνα όμως με τις οδηγίες της "Εταιρείας".

ε) Αντικατάσταση ειδών όπως μελανοταινίες , ταινίες, κεφαλές εκτύπωσης και μηχανισμοί εκτύπωσης (σφυριά, DRUM) των PRINTERS.

Στις παραπάνω περιπτώσεις η "Εταιρεία" θα εκτελέσει τις επισκευές ή συντηρήσεις που γίνονται αναγκαίες, εφ' όσον τούτο ζητηθεί από το 'ΒΕΑ', με τις τρέχουσες τιμές της "Εταιρείας" για τις σχετικές συντηρήσεις και επισκευές όπως επίσης και για κάθε ανταλλακτικό.

Άρθρο 11 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Το 'ΒΕΑ' δικαιούται να προβαίνει ελεύθερα σε συνδέσεις ή προσθήκες στο σύστημα, περιφερειακών, τερματικών άλλων κατασκευαστών, της "Εταιρείας" υποχρεούμενης να παρέχει κάθε συνδρομή, εφόσον της ζητηθεί. Οι οικονομικοί όροι για την πρόσθετη εργασία θα καθορισθούν μετά από συμφωνία της Εταιρείας με το "ΒΕΑ".

Τυχόν βλάβη λόγω τέτοιας σύνδεσης προκαλούμενη σε μονάδες του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται από την Εταιρεία" θα αποκαθίσταται έναντι πρόσθετης αμοιβής που θα υπολογίζεται βάσει του κόστους υλικών και εργασίας.

Σε περίπτωση μεταφοράς των συντηρουμένων μηχανών ο" άλλους χώρους η "Εταιρεία" υποχρεούται να συμμετάσχει τουλάχιστον με τεχνική παρακολούθηση στη μετεγκατάσταση και με συμφωνημένη κοστολόγηση. Η ισχύς της σύμβασης συντήρησης διατηρείται και μετά τη λειτουργία των μεταφερομένων μηχανών στους νέους χώρους, εφόσον το κόστος συντήρησης για την "Εταιρεία' δεν μεταβάλλεται.

Σε περίπτωση που προκύπτει ανάγκη προσδιορισμού νέου κόστους συντήρησης λόγω της μεταφοράς αυτό γίνεται μετά από κοινή συμφωνία των δύο μερών.

Άρθρο 12

Η "Εταιρεία" οφείλει με την υπογραφή της σύμβασης να καταθέσει κατάλογο με τα ονόματα των τεχνικών της που θα είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση των υποχρεώσεων της "Εταιρείας".

Ο αρχικός ορισμός γίνεται μετά από αιτιολογημένη πρόταση της "Εταιρείας".

Η μελλοντική αντικατάσταση των τεχνικών γίνεται μετά από αιτιολογημένη πρόταση της "Εταιρείας" και την προϋπόθεση συνέχισης ομαλής λειτουργίας των συστημάτων Η/Υ.

Το "ΒΕΑ" θα ορίσει τους εκπροσώπους του (υπεύθυνους εγκατάστασης) με τους οποίους θα συνεννοείται η "Εταιρεία" για τεχνικά θέματα.

Άρθρο 13

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Για όλα τα προϊόντα του λογισμικού (S/W) που θα είναι εγκαταστημένα στα συστήματα η "Εταιρεία" παρέχει τεχνική υποστήριξη για τη διερεύνηση και επίλυση πιθανών προβλημάτων και παροχή συμβουλών προς τον υπεύθυνο της κάθε εγκατάστασης.

Η "Εταιρεία" εγγυάται ότι τα εγκατεστημένα προϊόντα S/W ανταποκρίνονται πλήρως προς πς προδιαγραφές όπως αυτές περιγράφονται στα τεχνικά εγχειρίδια (που απαραιτήτως τα συνοδεύουν) και είναι εναρμονισμένα πλήρως.

Επί πλέον η Εταιρεία" οφείλει να κάνει τις ενημερώσεις του λογισμικού (S/W) με νέες πιθανώς εκδόσεις (REVISIONS) και να εκπαιδεύει το προσωπικό του "ΒΕΑ" στη χρήση και τις διαδικασίες λειτουργίας των νέων προϊόντων που θα εγκαθίστανται. Το κόστος τούτο περιέχεται στο κόστος της μηνιαίας συντήρησης.

Η "Εταιρεία" οφείλει να παρέχει τεχνικές πληροφορίες και συμβουλές και αν ζητηθεί συγκεκριμένη εργασία έναντι αμοιβής ϋ ότι αφορά την ορθολογική οργάνωση των πληροφοριών στο σύστημα και την αύξηση της αποδοτικότητάς του σύμφωνα με τις ανάγκες του "ΒΕΑ".

Άρθρο 14

ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (S/W)

Τα προϊόντα που εγκαθιστά στο σύστημα η "Εταιρεία" περιέρχονται στη νομή του πελάτη (δικαιώματα χρήσης).

Το 'ΒΕΑ' αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαφυλάττει τα προϊόντα λογισμικού της "Εταιρείας" και να τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά μόνον στο δικά του μηχανογραφικό εξοπλισμό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (APPLICATION S/W)

Άρθρο 15

Τα δύο μέρη δεσμεύονται σε διάστημα 2 μηνών από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης να συντάξουν ειδικό παράρτημα Γ', το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας σύμβασης και θα καλύπτει τους όρους της ανάπτυξης του λογισμικού εφαρμογών. Το διάστημα αυτό κρίθηκε απαραίτητο γιατί χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος για να αναλυθούν σε βάθος οι προδιαγραφές του Λογισμικού Εφαρμογών, που στην διακήρυξη εκ των πραγμάτων περιγράφονται μόνον περιληπτικά. Στο παράρτημα αυτό θα εξειδικευθούν, οι αντίστοιχες παράγραφοι της διακήρυξης που αναφέρονται:

-Στον τρόπο και χρόνο παράδοσης.

-Στην εγκατάσταση, παράδοση και παραλαβή του λογισμικού εφαρμογών.

-Στις φάσεις ανάπτυξης του έργου. -Στον τρόπο πληρωμής.

Στις προδιαγραφές των δύο κύριων πληροφορικών Συστημάτων που περιγράφονται στη διακήρυξη (κεφ. 2, παρ. Β.1.1., Β.2.1.).

Οι βασικοί άξονες για την εξειδίκευση αυτή είναι οι αντίστοιχοι παράγραφα 2.2, 2.4, 2.5, και Β του κεφ.2 και το κεφ.3 της διακήρυξης και οι δεσμεύσεις της "Εταιρείας" που προκύπτουν από την προσφορά της. Οι βασικοί αυτοί άξονες δεν μπορούν να αλλοιωθούν.

Το ποσό αμοιβής της "Εταιρείας" για την ανάπτυξη του λογισμικού εφαρμογών είναι ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ (48 000.000 δρχ.)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η/Υ

Άρθρο 16

1.Το "ΒΕΑ" αναλαμβάνει εντός 1 μηνός από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης να υποδείξει στην "Εταιρεία" τους συγκεκριμένους χώρους εγκατάστασης των συστημάτων Η/Υ.

Στη συνέχεια και μέσα σε δύο εβδομάδες η "Εταιρεία" θα συντάξει και θα υποβάλει στο 'ΒΕΑ' τεχνική μελέτη για την εγκατάσταση των συστημάτων Η/Υ.

Οι χώροι που θα υποδείξει το "ΒΕΑ" θα πρέπει:

α) Να είναι 16-20 τ.μ. για τα 4 Επιμελητήρια.

β) Να είναι 25-30 τ.μ. για τους Η/Υ του ΕΚΑΠ Α.Ε..

γ) Να μην υπόκεινται όσο το δυνατόν σε μεγάλες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας (π.χ. μεγάλος αριθμός παραθύρων - μεγάλη επιφάνεια παραθύρων κ.λπ.).

δ) Να διαθέτουν απόληξη παροχής ρεύματος σύμφωνα με την τεχνική μελέτη της "Εταιρείας".

Το "ΒΕΑ- για κάθε μία εγκατάσταση θα πρέπει να εξασφαλίσει τους απαραίτητους αποθηκευπκούς χώρους, που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση της ειδικής ταινιοθήκης, των εντύπων κ,λπ. σε κατάλληλη απόσταση ασφαλείας, από τα κεντρικά συστήματα.

Το "ΒΕΑ" θα υποδείξει στην "Εταιρεία" τις θέσεις που θα τοποθετηθούν τα τερματικά και τα PC'S και θα μεριμνήσει για την εξασφάλιση τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος.

2. Η "Εταιρεία" μέσα σε διάστημα 3 μηνών, αναλαμβάνει να εκτελέσει τις εξής απαραίτητες εργασίες για κάθε σύστημα:

α) Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο χώρο των Η/Υ. ^

β) Κλιματιστικά Μηχανήματα. ^

γ) Ασφάλεια χώρων (κλειδαριές ασφαλείας - Σύστημα πυρανίχνευσης).

δ) Εξοπλισμό γραφείων (γραφεία και καρέκλες) για την τοποθέτηση των αντίστοιχων τερματικών και PC'S.

ε) Εγκατάσταση συστήματος UPS.

ζ) Εγκατάσταση μιας ταινιοθήκης για 200 ταινίες ή CATRIDGES περίπου για κάθε Επιμελητήριο.

Εγκατάσταση μιας ταινιοθήκης για 600 ταινίες περίπου για το ΕΚΑΠ Α.Ε..

στ) Προμήθεια 50 ταινιών 2.400 ποδών των 1.600 για τα τρία Επιμελητήρια.

Προμήθεια 50 ταινιών CATRIDGES για το ΕΒΕΑ.

Προμήθεια 100 ταινιών για το ΕΚΑΠ ΑΕ.

3. Οι εργασίες και τα υλικά που θα απαιτηθούν για τη σύνδεση των τερματικών και PC S θα επιβαρύνουν το "ΒΕΑ" και η πληρωμή τους θα γίνει με την προσκόμιση των σχετικών τιμολογίων.

4. Η τεχνική μελέτη που θα υποβάλλει η "Εταιρεία" θα ορίζει τις πιθανά απαιτούμενες βελτιώσεις των χώρων που θα τοποθετηθούν οι Η/Υ. Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν την ποιότητα και εμφάνιση των δαπέδων και των τοίχων (βαψίματα, τοποθέτηση μοκεττών κ.λπ.).

Η "Εταιρεία" αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών αυτών, η δε αμοιβή θα συμφωνηθεί μετά από συνεννόηση μεταξύ των δύο μερών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Άρθρο 17 ΤΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σον τόπος εκπαίδευσης ορίζονται τα γραφεία της "Εταιρείας" ή οι εγκαταστάσεις των Επιμελητηρίων περιοχής Αθηνών.

Άρθρο 18 ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης όπως περιγράφεται στο άρθρο 19 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Μέσα στο πρώτο δίμηνο από την υπογραφή της σύμβασης κάθε ένα από τα Επιμελητήρια ΒΕΑ, ΒΕΟ, ΕΒΕΑ και ΕΒΕΗ και το ΕΚΑΠ ΑΕ θα ορίσουν δυο (2) τουλάχιστον στελέχη Πληροφορικής, που θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση.

Άρθρο 19 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η "Εταιρεία" θα εκπαιδεύσει το προσωπικό στα εξής μαθήματα:

α) Εισαγωγή και Οδηγίες χειρισμού των συστημάτων, ΗΡ3000.

β) Σύστημα διαχείρισης βάσεων Δεδομένων ALLBASE.

γ) Σύστημα 4ης γενιάς ALLBASE/4GL.

δ) Εισαγωγή στα συστήματα επικοινωνιών.

Η διάρκεια των παραπάνω μαθημάτων είναι 5 εβδομάδες και θα γίνει σε δύο φάσεις ως εξής:

Τα μαθήματα (α), διάρκειας μιας εβδομάδας θα προηγηθούν των υπόλοιπων και προσφέρονται δωρεάν.

Τα μαθήματα (β), (γ), και (δ) θα έχουν διάρκεια 4 εβδομάδες.

Το κόστος της εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 400.000 δρχ. / εβδομάδα (πλέον Φ.ΠΑ.) και για συμμετοχή μέχρι 10 ατόμων.

Το 'ΒΕΑ' έχει το δικαίωμα να στέλνει τα άτομα που χρειάζονται να εκπαιδευθούν στα προγραμματισμένα σεμινάρια εκπαίδευσης της κατασκευάστριας "Εταιρείας", τα οποία θα κοινοποιούνται στο 'ΒΕΑ' με την αρχή κάθε χρόνου. Το κόστος συμμετοχής είναι το καθοριζόμενο κάθε φορά από τα προγράμματα εκπαίδευσης.

Η πληρωμή του κόστους εκπαίδευσης θα γίνεται με το πέρας κάθε ενότητας και εντός 10 ημερών από την υποβολή των σχετικών τιμολογίων της "Εταιρείας".

Άρθρο 20

Η "Εταιρεία" είναι υποχρεωμένη εφόσον ζητηθεί από το "ΒΕΑ" να διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης για τα στελέχη των Επιμελητηρίων και του ΕΚΑΠ ΑΕ.

Το κόστος θα συμφωνείται μεταξύ της "Εταιρείας" και του ΒΕΑ με βάση την τιμή των 7.000 δρχ. την ώρα σαν αμοιβή του εκπαιδευτή πλέον ΦΠΑ. Η τιμή αυτή για τα επόμενα έτη θα αναπροσαρμόζεται με τον Δ.Τ.Κ. της ΕΣΥΕ, και η πληρωμή γίνεται όπως αναφέρεται στο Άρθρο 19.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Άρθρο 21 ΕΓΓΥΗΣΗ

Η "Εταιρεία" κατέθεσε τις παρακάτω εγγυητικές επιστολές:

α) Την εγγυητική επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ Α-60675.070 δρχ. ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ που αντιπροσωπεύει περίπου το 29% της συμβατικής αξίας αγοράς του εξοπλισμού H/W και λογισμικού S/W, για την πληρωμή της προκαταβολής.

Η πιο πάνω εγγυητική επιστολή θα επιστραφεί, με έγγραφη ανακοίνωση του "ΒΕΑ" την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του εξοπλισμού.

β) Την εγγυητική επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ Α-60674.070 δρχ. ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της ολικής συμβατικής αξίας εξοπλισμού, και λογισμικού συστήματος για την καλή εκτέλεση της σύμβασης:

Η εγγυητική αυτή επιστολή θα επιστραφεί μετά την ημερομηνία του πρωτοκόλλου της οριστικής παραλαβής του εξοπλισμού.

γ) Η εγγυητική επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ Α-60677.070 δρχ. ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ που αντιπροσωπεύει το 10% της συμβατικής αξίας του Λογισμικού Εφαρμογών, για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης της ανάπτυξης του λογισμικού εφαρμογών Η εγγυητική επιστολή θα αντικαθίσταται με άλλη μικρότερης αξίας σύμφωνα με τις παραδόσεις και παραλαβές του Λογισμικού Εφαρμογών.

δ) Την εγγυητική επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ Α-60676.070 δρχ. ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣ1ΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ (2.900.000 δρχ.) που αντιπροσωπεύει το 10% της αξίας συντήρησης του εξοπλισμού για δύο χρόνια.

Η εγγυητική αυτή επιστολή θα αντικατασταθεί με άλλη ελαττωμένη κατά 50% μετά την παρέλευση ενός έτους.

Άρθρο 22 ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ

Σε περίπτωση που η "Εταιρεία" καθυστερήσει την παράδοση του εξοπλισμού πέραν του προβλεπόμενου στο άρθρο 1 χρόνου, το "ΒΕΑ" έχει το δικαίωμα να επιβάλλει χρηματική ποινή ίση με το 1/1000 της αξίας του μη παραδοθέντος εξοπλισμού για κάθε μέρα καθυστέρησης και μέχρι 8% της συνολικής αξίας του εξοπλισμού.

1 Άρθρο 23 ΔΙΚΑΙΟ- ΔΩΣΙΔΙΚΙΑ

1. Η σύμβαση διέπεται από την Ελληνική Νομοθεσία. Κάθε διαφορά που θα προκύψει μεταξύ του 'ΒΕΑ' και της "Εταιρείας", η οποία θα αφορά την εκτέλεση, την εφαρμογή ή γενικά τις σχέσεις που δημιουργούνται από αυτή, θα λυθεί από τα εδρεύοντα στην Αθήνα αρμόδια δικαστήρια τα οποία θα δικάζουν αμετάκλητα.

2. Το 'ΒΕΑ' μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει την παρούσα σύμβαση ή μέρος αυτής ή οποιοδήποτε δικαίωμα ή υποχρέωση αυτής χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της "Εταιρείας", σε οποιοδήποτε άλλον φορέα. Ο καθολικός διάδοχος της "Εταιρείας" που προκύπτει είτε λόγω συγχώνευσης είτε από τον Νόμο είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και ο φορέας διάδοχος του "ΒΕΑ" αποκτούν όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις αντίστοιχα που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση.

3. Εκτός από τους ειδικά αναφερόμενους όρους της παρούσας σύμβασης, ισχύουν και όλοι οι όροι που αναφέρονται στην 3990/14.10.88 διακήρυξη.

4. Σε περίπτωση τεχνικών διαφορών μεταξύ του "ΒΕΑ" και της "Εταιρείας" είναι δυνατόν να ορισθεί τεχνική διαιτησία κοινής αποδοχής από μέλη της Ε.Π.Υ. Πέραν τούτου σε περίπτωση μη τελικής συμφωνίας αρμόδια αρχή είναι τα Ελληνικά πολιτικά δικαστήρια.

Άρθρο 24 ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

1. Η "Εταιρεία" εγγυάται ότι όλος ο εξοπλισμός που θα εγκαταστήσει θα είναι καινούργιος και δεν θα υπάρχουν κρυμμένα ελαττώματα στο υλικό και το λογισμικό και θα είναι αρίστης ποιότητας και προέλευσης Ε.O.K., τύπου ΗΡ3000.

Άρθρο 25

ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ -ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Η "Εταιρεία" αμύνεται, με δική της δαπάνη, κατά παραβάσεων ή ενδεχομένων παραβάσεων που αφορούν σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σχέδια, πνευματική ιδιοκτησία ή εμπορικά μυστικά και αποζημιώνει το "ΒΕΑ" για τα έξοδα τα οποία το τελευταίο υφίσταται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η "Εταιρεία" πρέπει να ειδοποιηθεί έγκαιρα (το πολύ σε 10 ημέρες) για το πρόβλημα.

Αν, συνεπεία ενδεχομένης παράβασης σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σχέδια ή πνευματικά δικαιώματα ή εμπορικά μυστικά, το "ΒΕΑ" εμποδίζεται στη χρήση του HARDWARE και του SOFTWARE, η "Εταιρεία" με δική της δαπάνη, τροποποιεί ή αντικαθιστά το HARDWARE ή το SOFTWARE χωρίς να μειώνεται η όλη απόδοση.

Η "Εταιρεία" και το "ΒΕΑ" κρατούν μυστική κάθε πληροφορία που περιέρχεται στην αντίληψη τους από την εκτέλεση της σύμβασης και δεν αποκαλύπτουν τέτοιες πληροφορίες οε τρίτα μέρη χωρίς τη γραπτή συμφωνία του ετέρου μέρους.

Η "Εταιρεία" και το "ΒΕΑ" αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες σε όσους υπαλλήλους ασχολούνται άμεσα με το περιεχόμενο της σύμβασης ή χρησιμοποιούν το HARDWARE, SOFTWARE Λογισμικό Εφαρμογών και διασφαλίζουν ότι αυτοί οι υπάλληλοι είναι εν γνώσει και συμφωνούν με τις υποχρεώσεις εχεμύθειας.

Άρθρο 26 ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Αν η "Εταιρεία" πτωχεύσει ή εκδοθεί εντολή κατάσχεσης εναντίον της ή συμβιβαστεί με τους πιστωτές της ή αρχίσει να διαλύεται χωρίς τούτο να αποτελεί εθελοντική διάλυση από τα μέλη της "Εταιρείας" με το σκοπό της ανασυγκρότησης ή της συγχώνευσης ή συνεχίσει την εργασία της υπό σύνδικο προς όφελος των πιστωτών της ή αριθμού αυτών, το "ΒΕΑ" έχει την ευχέρεια να τερματίσει τη σύμβαση πάραυτα με γραπτή ειδοποίηση προς τον εργολάβο, το σύνδικο ή τον εκκαθαριστή ή προς οιοδήποτε πρόσωπο ανατίθετο η εκτέλεση αυτής της σύμβασης ή μπορεί να δώσει στο σύνδικο της πτώχευσης ή στον εκκαθαριστή ή σε άλλο πρόσωπο τη δυνατότητα της εκτέλεσης της σύμβασης μετά την παροχή εγγύησης για την ακριβή και πιστή εκτέλεση της σύμβασης μέχρι του ποσού που μπορεί να συμφωνηθεί.

Αν αρχίσει να ισχύει ένα από τα περιστατικά που παραπάνω περιγράφονται, η "Εταιρεία":

α) Τοποθετεί σε ασφαλισμένη περιοχή ή σε παρόμοιο ασφαλές μέρος ένα αντίγραφο του σχετικού κώδικα συμβολικής γλώσσας (SOURCE CODE) ή κάθε άλλη πληροφορία ή τεκμηριωτικό στοιχεία αναγκαία για τη διατήρηση του SOFTWARE, εφόσον έχει τη νομική ικανότητα να το κάνει αυτό. Στην περίπτωση που το 'ΒΕΑ' χρειάζεται τον κώδικα συμβολικής γλώσσας για να χειριστεί τον εξοπλισμό και το "ΒΕΑ" ασκεί το δικαίωμα της περάτωσης της σύμβασης, ο κώδικας συμβολικής γλώσσας και άλλα τεκμηριωτικά στοιχεία και πληροφορίες πρέπει να δοθούν αμέσως στο "ΒΕΑ" χωρίς καμμία επιβάρυνση.

β) Αν ζητηθεί από το "ΒΕΑ", η "Εταιρεία" παραδίδει σε αυτό δωρεάν το σχέδιο, υποδείγματα ή προδιαγραφές των ανταλλακτικών που χρειάζονται για την εξασφάλιση της λειτουργίας του εξοπλισμού σε ικανοποιητικό βαθμό.

Άρθρο 27 ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ

1. Η "Εταιρεία" θα ασφαλίσει το όλο συγκρότημα και τα επί μέρους στοιχεία του κατά παντός κινδύνου μέχρι της ημερομηνίας που η κυριότητα των μηχανών περιέρχεται στο "ΒΕΑ".

2. Ο εξοπλισμός περιέρχεται στην κυριότητα του 'ΒΕΑ' όταν εξοφληθεί όλη η δαπάνη αγοράς του Υλικού και Λογισμικού. Δηλαδή εντός 5 ημερών από την ημερομηνία οριστικής παραλαβής και έκδοσης σχετικών τιμολογίων από την "Εταιρεία". Το τιμολόγιο αυτό είναι το αποδεικτικό στοιχείο για την μεταβίβαση της κυριότητας του εξοπλισμού.

Άρθρο 28

Η "Εταιρεία" κατέθεσε επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας HP HELLAS στην οποία δηλώνεται η ανάληψη της εκπλήρωσης των όρων της σύμβασης που αφορούν την υποστήριξη του εξοπλισμού με τους ίδιους οικονομικούς και τεχνικούς όρους, σε περίπτωση οποιουδήποτε λόγου που συνεπάγεται διακοπή ή αναστολή των εργασιών της "Εταιρείας".

Άρθρο 29

Η "Εταιρεία" μέσα σε 10 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης και δεδομένου ότι η προσφερόμενη σύνθεση εξοπλισμού βασίστηκε στους όρους της διακήρυξης, θα προτείνει εναλλακτικές προτάσεις βελτιστοποίησης της σύνθεσης του εξοπλισμού για κάθε εγκατάσταση.

Το "ΒΕΑ" έχει δικαίωμα να δεχθεί ή να απορρίψει τις προτάσεις αυτές.

Σε περίπτωση αποδοχής, το "ΒΕΑ" θα ειδοποιήσει σχετικά την Εταιρεία" μέσα σε πέντε μέρες, για να είναι δυνατή η τροποποίηση της παραγγελίας.

Άρθρο 30

Κατά τα λοιπά ισχύει η διακήρυξη αριθμ. πρωτ. 3990/ 14-10-88 εφόσον δεν τροποποιείται από τους όρους της παρούσας σύμβασης.

Η παρούσα σύμβαση διαβάστηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφηκε νόμιμα από τους συμβαλλόμενους σε δύο αντίτυπα, τα οποία χαρτοσημάνθηκαν νόμιμα.

Από τα δύο αντίτυπα το ένα κατατέθηκε στο "ΒΕΑ" και το άλλο έλαβε η "Εταιρεία".

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' - ΑΞΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΒΕΑ, ΕΒΕ, ΒΕΘ - ΤΥΠΟΣ Α

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

HP 3000 925/LX

1

15.853.000

15.853.000

- 24 MB Κύρια μνήμη

- 32 PORTS

2

Μαγνητικοί δίσκοι

     

- HP 7937 (571 MB)

1

3.832.000

3.832.000

- HP 7936 (307 MB)

1

3.300.000

3.300.000

3

Μαγνητική ταινία

1

2.905.000

2.905.000

- 125 IPS, 1600 BPΙ

4

Εκτυπωτής

1

3.091.000

3.091.000

- HP 2564 600 LPM

5

Εκτυπωτές MATRIX 300 CPS

10

224.000

2.240.000

6

Τερματικά HP 700

25

198.000

4.950.000

7

ATS PC'S (συνδέονται στον Η/Υ)

5

260.000

1.300.000

Συνολική Αξία Εξοπλισμού Τύπου Α:

- Βιοτεχνικό Επιμε/ριο Αθήνας (ΒΕΑ)

37.471.000

- ΕΒΕ Αθήνας (ΕΒΕ)

37.471.000

- Βιοτεχνικό Επιμε/ριο Θεσ/νίκης (ΒΕΘ)

37.471.000

 

ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΤΥΠΟΥ Β

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

HP 3000 925/LX

1

14.094.000

14.094.000

- 24 MB Κύρια μνήμη

- 8 PORTS

2

Μαγνητικοί δίσκοι

     

- HP 7937 (571 MB)

1

3.832.000

3.832.000

 

- HP 7936 (307 MB)

1

3.300.000

3.300.000

3

CARTIDGE TAPE

1

800.000

800.000

4

Εκτυπωτής MATRIX 300 CPS

4

224.000

896.000

5

Τερματικά HP 700

5

198.000

990.000

6

ATS PC'S (συνδέονται στον Η/Υ)

2

260.000

520.000

Συνολική Αξία Εξοπλισμού Τύπου Β:

ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

24.432.000

 

ΕΚΑΠ ΑΕ – ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΥΠΟΥ Γ)

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

HP 3000 925/LX

2

16.279.000

32.558.000

- 32 +32 MB Κύρια μνήμη

- 48 PORTS (Συνολικά των 2 συστ/των)

2

Μαγνητικοί δίσκοι

7

3.736.000

26.152.000

- HP 7937 (571 MB)

     

3

Μαγνητικές ταινίες

2

5.905.000

10.190.000

- 125 IPS, 5250/1600 BPΙ

4

Εκτυπωτές

2

3.091.000

6.182.000

- HP 2564 600 LPM

5

Τερματικά HP 700

30

198.000

5.940.000

6

ATS PC'S (συνδέονται στον Η/Υ)

15

260.000

3.900.000

7

Σύνδεση LAN

2

1.541.000

3.282.000

Συνολική Αξία Εξοπλισμού ΕΚΑΠ (ΤΥΠΟΥ Γ)

88.204.000

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

MPS - Λειτουργικό Σύστημα

 

Δωρεάν

Δωρεάν

2

ALLBASE DMS

 

Δωρεάν

Δωρεάν

- SOL

- TURBO IMAGE

3

ALLBASE/4 GL

Σύστημα 4ης γενιάς

 

6.500.000

6.500.000

4

COBOL 85

 

2.038.000

2.038.000

5

NS/3000

Λογισμικό επικοινωνιών

 

1.288.000

1.288.000

6

Βοηθητικά Προγράμματα (UTILITIES, FORMS, EDITORS, κ.λ.π)

 

Δωρεάν

Δωρεάν

Συνολική Αξία Λογισμικού

9.826.000

Το Λογισμικό χρεώνεται με τις παραπάνω τιμές για όλα τα συστήματα

 

ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (UPS, Εξοπλισμός Γραφείου κ.λ.π)

Α/Α

Περιγραφή

Τιμή (δρχ.)

1

UPS

- ΒΕΑ

1.600.000

 
 

- ΕΒΕ

1.600.000

 
 

- ΒΕΘ

1.600.000

 
 

- ΒΕΗ

1.600.000

 
 

- ΕΚΑΠ ΑΕ

3.200.000

 
 

(9.600.000)

2

Λοιπός εξοπλισμός (CABINETS, Γραφεία, Ταινίες)

- ΒΕΑ

1.700.000

 
 

- ΕΒΕ

1.700.000

 
 

- ΒΕΘ

1.700.000

 
 

- ΒΕΗ

1.300.000

 
 

- ΕΚΑΠ ΑΕ

4.200.000

 
 

(10.600.000)

3

Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Κλιματιστικά κ.λ.π.

- ΒΕΑ

724.000

 
 

- ΕΒΕ

724.000

 
 

- ΒΕΘ

724.000

 
 

- ΒΕΗ

724.000

 
 

- ΕΚΑΠ ΑΕ

1.500.000

 
 

(4.395.000)

Συνολική Αξία Λοιπού Εξοπλισμού

24.596.000

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Α/Α

Περιγραφή

Αξία

1

Εξοπλισμός ΒΕΑ Αθηνών

37.741.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΕΒΕ Αθηνών

37.741.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΒΕΑ Θεσ/νίκης

37.741.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΕΒΕ Ηρακλείου

24.432.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΕΚΑΠ ΑΕ

88.204.000 δρχ.

 

ΣΥΝΟΛΟ

(255.049.000)

2

Λογισμικό Συστημάτων

9.826.000 δρχ.

 

3

Αξία Λοιπού Εξοπλισμού

24.596.000 δρχ.

 

4

Εκπτώσεις Εξοπλισμού

 

44.936.000

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

215.285.000

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' - ΑΞΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΒΕΑ, ΕΒΕ, ΒΕΘ - ΤΥΠΟΣ Α

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

HP 3000 925/LX

1

56.600

56.600

- 24 MB Κύρια μνήμη

- 32 PORTS

2

Μαγνητικοί δίσκοι

     

- HP 7937 (571 MB)

1

9.700

9.700

- HP 7936 (307 MB)

1

8.000

8.000

3

Μαγνητική ταινία

1

9.500

9.500

- 125 IPS, 1600 BPΙ

4

Εκτυπωτής

1

18.200

18.200

- HP 2564 600 LPM

5

Εκτυπωτές MATRIX 300 CPS

10

1.100

11.100

6

Τερματικά HP 700

25

1.200

30.000

7

ATS PC'S (συνδέονται στον Η/Υ)

5

3.000

15.000

Συνολική Αξία Μηνιαίας Συντήρησης Εξοπλισμού Τύπου Α:

- Βιοτεχνικό Επιμε/ριο Αθήνας (ΒΕΑ)

167.000

- ΕΒΕ Αθήνας (ΕΒΕ)

167.000

- Βιοτεχνικό Επιμε/ριο Θεσ/νίκης (ΒΕΘ)

167.000

 

ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΤΥΠΟΥ Β

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

HP 3000 925/LX

1

83.250

83.250

- 24 MB Κύρια μνήμη

- 8 PORTS

2

Μαγνητικοί δίσκοι

     

- HP 7937 (571 MB)

1

12.125

12.125

 

- HP 7936 (307 MB)

1

10.000

10.000

3

CARTIDGE TAPE

1

5.400

5.400

4

Εκτυπωτής MATRIX 300 CPS

4

1.100

4.400

5

Τερματικά HP 700

5

1.500

7.500

6

ATS PC'S (συνδέονται στον Η/Υ)

2

3.000

6.000

Συνολική Αξία Μηνιαίας Συντήρησης Εξοπλισμού Τύπου Β:

ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

128.675

 

ΕΚΑΠ ΑΕ – ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΥΠΟΥ Γ)

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

HP 3000 925/LX

2

73.750

157.500

- 32 +32 MB Κύρια μνήμη

- 48 PORTS (Συνολικά των 2 συστ/των)

2

Μαγνητικοί δίσκοι

7

10.912

75.388

- HP 7937 (571 MB)

     

3

Μαγνητικές ταινίες

2

10.625

21.250

- 125 IPS, 5250/1600 BPΙ

4

Εκτυπωτές

2

22.750

45.500

- HP 2564 600 LPM

5

Τερματικά HP 700

30

1.500

45.000

6

ATS PC'S (συνδέονται στον Η/Υ)

15

3.000

45.000

7

Σύνδεση LAN

2

5.125

12.250

Συνολική Αξία Μηνιαίας Συντήρησης Εξοπλισμού ΕΚΑΠ (ΤΥΠΟΥ Γ)

402.888

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Α/Α

Περιγραφή

Ποσότης

Τιμή Μονάδας (δρχ.)

Συνολική Τιμή (δρχ.)

1

MPS - Λειτουργικό Σύστημα

 

13.200

13.200

2

ALLBASE DMS

 

Δωρεάν

Δωρεάν

- SOL

- TURBO IMAGE

3

ALLBASE/4 GL

Σύστημα 4ης γενιάς

 

6.600

6.600

4

COBOL 85

 

6.600

6.600

5

NS/3000

Λογισμικό επικοινωνιών

 

6.600

6.600

6

Βοηθητικά Προγράμματα (UTILITIES, FORMS, EDITORS, κ.λ.π)

 

Δωρεάν

Δωρεάν

Συνολική Αξία Μηνιαίας Συντήρησης Λογισμικού

39.600

Το Λογισμικό χρεώνεται με τις παραπάνω τιμές για όλα τα συστήματα

 

ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (UPS, Εξοπλισμός Γραφείου κ.λ.π)

Α/Α

Περιγραφή

Τιμή (δρχ.)

1

UPS

- ΒΕΑ

10.700

 
 

- ΕΒΕ

10.700

 
 

- ΒΕΘ

10.700

 
 

- ΒΕΗ

10.700

 
 

- ΕΚΑΠ ΑΕ

21.400

 
 

(64.200)

2

Λοιπός εξοπλισμός (CABINETS, Γραφεία, Ταινίες)

- ΒΕΑ

-

 
 

- ΕΒΕ

-

 
 

- ΒΕΘ

-

 
 

- ΒΕΗ

-

 
 

- ΕΚΑΠ ΑΕ

-

 
 

-

3

Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Κλιματιστικά κ.λ.π.

- ΒΕΑ

5.000

 
 

- ΕΒΕ

5.000

 
 

- ΒΕΘ

5.000

 
 

- ΒΕΗ

5.000

 
 

- ΕΚΑΠ ΑΕ

10.000

 
 

(30.000)

Συνολική Αξία Λοιπού Εξοπλισμού

94.200

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Α/Α

Περιγραφή

Αξία

1

Εξοπλισμός ΒΕΑ Αθηνών

167.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΕΒΕ Αθηνών

167.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΒΕΑ Θεσ/νίκης

167.000 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΕΒΕ Ηρακλείου

128.575 δρχ.

 

Εξοπλισμός ΕΚΑΠ ΑΕ

402.888 δρχ.

 

2

Λογισμικό Συστημάτων

39.600 δρχ.

 

3

Λοιπός Εξοπλισμός

94.200 δρχ.

 

ΣΥΝΟΛΟ

1.166.363

β) Η από 17-1-1989 σύμβαση μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ανώνυμης Εταιρείας, με έδρα την Αθήνα και με την επωνυμία 'AMSTRAD HELLAS Λ.Ε.8.Ε.", το κείμενα της οποίας έχει ως εξής:

ΣΥΜΒΑΣΗ Για την προμήθεια είκοσι (20) συστημάτων μικροϋπολογιστών για τα Επιμελητήρια.

Αθήνα σήμερα την 17 του μηνός Ιανουαρίου του έτους 1989, ημέρα Τρίτη, μεταξύ αφ' ενός μεν του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας που θα καλείται στο εξής 'ΒΕΑ' νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Γεώργιο Κυριόπουλο καθώς και από τον Γενικό του Γραμματέα Ν. Σγουμπόπουλο και αφ' ετέρου η εταιρεία AMSTRAD HELLAS ΑΕΒΕ, με έδρα την Αθήνα, οδός Πολυτεχνείου 12, που θα καλείται στο εξής η Εταιρεία" και νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον Συμεών Ν. Καράιωσηφίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο (πρακτικό 41/30-6-88) συνομολογήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Ύστερα οπό την 45/45/28-12-88 απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού που διενεργήθηκε στις 911-88, στην εταιρεία AMSTRAD HELLAS ΑΕΒΕ, η εταιρεία αναλαμβάνει την προμήθεια 20 συστημάτων μικροϋπολογιστών για το Επιμελητήρια με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες τους οποίους δέχεται ανεπιφύλακτα.

2. Η προμήθεια που συμφωνείται με την παρούσα σύμβαση αφορά την παράδοση εκ μέρους της "Εταιρείας" στο ΒΕΑ είκοσι (20) μικροϋπολογιστών, Αγγλικής προέλευσης του οίκου AMSTRAD L.T.O., στην συνολική τιμή των δραχμών 12.292.000 πλέον ΦΠΑ, για εμπόρευμα

που θα παραδοθεί ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η αξία του είδους, υλικά συσκευασίας, ασφάλιστρα, δασμοί, τα έξοδα μεταφοράς μέχρι τους χώρους εγκαταστάσεως του ΒΕΑ, τα έξοδα για την συναρμολόγηση του υλικού και παράδοσή του σε λειτουργία στους χώρους που θα υποδείξει το ΒΕΑ.

Η συνολική του τιμή συμπεριλαμβανομένης και της επιβάρυνσης του ΦΠΑ συμφωνήθηκε στο ποσό των 14.258.952 (Δεκατέσσερα Εκατομμύρια Διακόσιες Πενήντα Οκτώ Εννιακόσιες Πενήντα Δύο) Δραχμών.

3. Τα υπό προμήθεια είδη (συστήματα μικροϋπολογιστών) θα είναι καινούργια, τελείως αμεταχείριστα, απολύτως όμοια και καθ' όλα σύμφωνα με την προσφορά του προμηθευτή (ΔΠ. 4294/9-11-88) και των προσπέκτους που έχουν υποβληθεί με αυτήν και ειδικότερα όπως αναφέρεται πιο κάτω:

α) Είκοσι (20) μικροϋπολογιστές τύπου AMSTRAD PC-2286 αποτελούμενους έκαστος από: Βασική - Κεντρική Μονάδα (CPU) συμβατό με IBM AT PS/2 RAM με DISK DRIVE 3 1/2 "για δισκέττες 1,4 MB με σκληρό δίσκο 40 MB, με οθόνη VGA με επεξεργαστή 80286 της INTEL 12 MHZ, με REAL TIME CLOCK (BATTERY BACK-UP), με CONTROLLER για TAPE STREAMER παράλληλη και σειριακή πόρτα 5 χ 16 BITS θέσεις επέκτασης με ανεμιστήρα ψύξης πλήρες ελληνολατινικό πληκτρολόγιο των 102 πλήκτρων με 12 πλήκτρο λειτουργιών με MICROSOFT συμβατό MOUSE με κλειδαριά ασφαλείας μοναδική για κάθε σύστημα - δύο κλειδιά -και το λειτουργικό σύστημα MSDOS 4.0 με τα MS-WINDOWS 286, την SW-BASIC και με πλήρη σειρά εγχειριδίων. Επίσης τις εφαρμογές NOTEPAD, CARDFILE, CALENDAR, CALCULATOR, CLOCK, REVERSI, TERMINAL καθώς και τα MICROSOFT WRITE & MICRO SOFT PAINT.

β) Είκοσι εκτυπωτές AMSTRAD LO 5000 DI, 300 CPS DRAFT & 80 CPS LQ.

γ) Είκοσι TAPE STREAMERS MAOUNTAIN 40 MB, εξωτερικό συμβατά με PC. AT, PS/2 - 30, PS/2 - 50, PS/2 - 60 που να συνδέονται με τους αντίστοιχους CONTROLLERS.

δ) Είκοσι δισκέττες FILELOCK με πρόγραμμα κλειδώματος προγραμμάτων και αρχείων για μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που τα Επιμελητήρια διαθέτουν δισκέττες με προγράμματα 5 1/4" και χρειάζεται κάποια μετατροπή για την μεταφορά τους σε δισκέττες 3 1/2' η ΕΤΑΙΡΕΙΑ* υποχρεούται να κάνει αυτή την μετατροπή - αντιγραφή με δικά της μέσα και έξοδα.

4. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ο προμηθευτής εγγυάται την καλή και απρόσκοπτη λειτουργία του είδους για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών από τη/ ημερομηνία της οριστικής παραλαβής των στην Ελλάδα και εγκατάστασής των στο ΒΕΑ, υποχρεούμενος μετά την σχετική ειδοποίηση της υπηρεσίας που αφορά την εν λόγω προμήθεια όπως αντικαταστήσει αμέσως με δική της φροντίδα και δαπάνη κάθε εξάρτημα που θα φθαρεί και θα πάθει βλάβη υπό τον όρο της καλής χρήσεως και συντηρήσεως του.

5) ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΕΚΓΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η παράδοση του είδους θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 1989 και συγκεκριμένα από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σαν τόπος παράδοσης ορίζεται το Υπουργείο Εμπορίου, ο προμηθευτής όμως είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει και εγκαταστήσει με δικά της έξοδα τους μικροϋπολογιστές σε ισάριθμα Επιμελητήρια της χώρας που θα του υποδειχτούν από το Υπουργείο Εμπορίου (Δ/νση Εμπορικών Οργανώσεων).

6. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η συνολική αξία της εν λόγω προμήθειας είναι 14.258.952 δραχμές συμπεριλαμβανομένης και της επιβάρυνσης του ΦΠΑ.

Η πληρωμή του εν λόγω ποσού θα γίνει με επιταγή σε διαταγή του προμηθευτή στην Τράπεζα της Ελλάδας και σε εξόφληση κανονικού τιμολογίου με ταυτόχρονη προσκόμιση πιστοποιητικού ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας και την σύνταξη πρωτοκόλλου οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής των από την αρμόδια επιτροπή παραλαβών.

7. ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

Την "Εταιρεία" βαρύνουν:

ο) Τα μεταφορικά μέσα κ.λπ. έξοδα μέχρι τον τόπο εγκατάστασης.

β) Τα έξοδα εγκατάστασης και σύνδεσης των συστημάτων μέχρι να διαπιστωθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των.

γ) Οι νόμιμες κρατήσεις δηλαδή ΜΤΥ 3% και 2,4% χαρτόσημο επί του μετοχικού.

δ) Το χαρτόσημο της σύμβασης.

8. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης αυτής ο προμηθευτής κατέθεσε την υπ' αριθμ. 12086- 3 εγγυητική επιστολή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α Ε., ποσού δραχμών 1.230.000 (ένα εκατομμύρια διακόσιες τριάντα χιλιάδες).

9. Η "Εταιρεία" κατέθεσε επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας AMSTRAD LTD (ΑΠ. 716/14-2-89) που σ' αυτήν δηλώνεται ανάληψη της εκπλήρωσης των' όρων της σύμβασης.

Η πιό πάνω εγγύηση έχει θέση ποινικής ρήτρας και θα επιστραφεί μετά την πλήρη και κανονική εκτέλεση των όρων της παρούσας σύμβασης.

10. Κατά τα άλλα ισχύει η διακήρυξη αρ. πρωτ. 3990/14-10-88, εφ' όσον δεν τροποποιείται από τους όρους της παρούσας σύμβασης.

11. Η παρούσα σύμβαση διαβάστηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφηκε νόμιμα από τους συμβαλλόμενους σε δύο αντίτυπα, τα οποία χαρτοσημάνθηκαν νόμιμα.

Από τα δύο αντίτυπα το ένα κατατέθηκε στο "ΒΕΑ" και το άλλο έλαβε η "Εταιρεία".

2. Τα συστήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και οι μικροϋπολογιστές, περί των οποίων οι κυρούμενες με το παρόν συμβάσεις, περιέρχονται στα Επιμελητήρια που προβλέπει η συμφωνηθείσα κατανομή. Κατ' εξαίρεση, το σύστημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών εκ της υπό στοιχείο α' της παρ. 1 του παρόντος άρθρου συμβάσεως, το προοριζόμενο για το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία ΕΚΑΠ Α.Ε. το οποίο δεν συστήθηκε, περιέρχεται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

3. Για την αντιμετώπιση της δαπάνης του συμφωνηθέντος, για τη προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των μικροϋπολογιστών, τιμήματος, θα εκταμιευθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και από τον Κ Α. 26279/0 με τίτλο "ΥΠΕΜ Λογαριασμός για την προώθηση των σκοπών των Ετπμ/ρίων το ποσό, το οποίο προέβλεπε η απόφαση Κ1-1126/25-12-88 του Υπουργού Εμπορίου.

4. Το άρθρο 17 του ν. 1746/1988 καταργείται.

Η Διαμεσολάβηση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
send