logo-print

ΕΝΔΕ: Προσαρμογή των πινακίων στις νέες συνθήκες σε Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία

18/03/2022

22/03/2022

Εγχειρίδιο Δικαίου Αναγκαστικής Εκτελέσεως, 3η έκδ., 2024
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε στα Ειρηνοδικεία και στα Πταισματοδικεία με κοινοποίηση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιστολή αναφορικά με την ανάγκη προσαρμογής των πινακίων στις νέες συνθήκες σε Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει την κατανομή των υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών μεταξύ των Ειρηνοδικών και Πταισματοδικών της ίδιας Εφετειακής Περιφέρειας και παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ένωσή μας, θεωρούμε πλέον αναγκαίο κατά τον προσδιορισμό των πινακίων και των προανακριτικών υποθέσεων να ληφθεί υπόψη η επιπλέον επιβάρυνση ώστε η κατ’ έτος χρέωση των δικαστών των επιβαρυμένων Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων να μην υπερβαίνει τις χρεώσεις των προηγούμενων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας για την κατανομή των υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ενδοοικογενειακή Βία, 2025
Η αιτιολογία των διοικητικών πράξεων, 2η έκδ., 2024