logo-print

Άρθρο 19 - Νόμος 4978/2022 - Πρόγραμμα πλειστηριασμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/10/2022

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, μετά την παρέλευση τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερών από την κατάσχεση, μπορεί να εκδώσει πρόγραμμα πλειστηριασμού που περιέχει:

α) το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη και εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο την επωνυμία του, καθώς και τον Α.Φ.Μ. του, εφόσον υπάρχει, β) το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση, στο οποίο μπορεί να προστεθούν και χρέη ληξιπρόθεσμα και μη, που έχουν βεβαιωθεί ή προκύπτουν από την καταχώριση των στοιχείων νόμιμων ή εκτελεστών τίτλων στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της ΑΑΔΕ μέχρι τη χρονολογία έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού, γ) το είδος των κατασχεμένων και την κατ’ εκτίμηση αξία τους, δ) την ημέρα και ώρα του πλειστηριασμού, ε) το όνομα του υπαλλήλου του πλειστηριασμού, στ) τον τόπο του πλειστηριασμού, ζ) την τιμή της πρώτης προσφοράς, και η) τη διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ μπορεί να αναθέσει τη σύνταξη του προγράμματος πλειστηριασμού σε δικαστικό επιμελητή.

2. O Διοικητής της ΑΑΔΕ με νέο πρόγραμμα πλειστηριασμού μπορεί να μεταβάλει τον τόπο του πλειστηριασμού και την τιμή της πρώτης προσφοράς, με την επιφύλαξη του άρθρου 20.

3. Το άρθρο 1019 του Κ.Πολ.Δ. για την ανατροπή της κατάσχεσης δεν εφαρμόζεται στις κατασχέσεις που επιβάλλονται κατά τη διαδικασία του παρόντος Κώδικα.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send