logo-print

Άρθρο 57 - Νόμος 4978/2022 - Αναγγελίες Δημοσίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/10/2022

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

1. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, όταν λάβει γνώση, είτε με την κοινοποίηση του προγράμματος πλειστηριασμού ή του αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης ή της δήλωσης συνέχισης πλειστηριασμού είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ότι επισπεύδεται πλειστηριασμός, υποχρεούται να αναγγείλει το Δημόσιο για τα βεβαιωμένα ή καταχωρισμένα στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της ΑΑΔΕ χρέη του καθ’ ου ο πλειστηριασμός, με αναγγελία, η οποία κοινοποιείται μόνο στον υπάλληλο του πλειστηριασμού και συνοδεύεται από πίνακα στον οποίο εμφαίνονται τα ως άνω χρέη. Ο πίνακας περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη, και εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο την επωνυμία του, καθώς και τον Α.Φ.Μ. του, εφόσον υπάρχει, το είδος, το ποσό των χρεών, το φορολογικό ή οικονομικό έτος στο οποίο ανήκουν, καθώς και τον χρόνο βεβαίωσης ή καταχώρισής τους στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της ΑΑΔΕ και αναφορά της τυχόν υπάρχουσας ασφάλειας για καθένα από αυτά.

2. Η ισχύς της αναγγελίας δεν επηρεάζεται από την αναβολή ή τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

3. Αν βεβαιωθούν ή καταχωρισθούν νέα χρέη στα βιβλία εισπρακτέων της ΑΑΔΕ, απαιτείται για αυτά νέα αναγγελία.

4. Οι αναγγελίες του Δημοσίου για να έχουν ισχύ αυτοτελούς κατάσχεσης πρέπει να κοινοποιηθούν και στον υποθηκοφύλακα (κτηματολόγιο).

5. Η προθεσμία για την αναγγελία του Δημοσίου είναι το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την ημέρα διενέργειας του πλειστηριασμού. Ως ημέρα διενέργειας του πλειστηριασμού θεωρείται η ημέρα κατά την οποία αυτός διενεργήθηκε, ανεξάρτητα από την ημέρα του πλειστηριασμού που ορίσθηκε αρχικά.

6. Τα αναφερόμενα στις προηγούμενες παραγράφους ισχύουν και για τα χρέη που αναγγέλλει άλλη, πλην της επισπεύδουσας, υπηρεσία της ΑΑΔΕ.

7. Ο υπάλληλος του πλειστηριασμού υποχρεούται να κατατάσσει το Δημόσιο, με βάση τα στοιχεία που τίθενται υπόψη του, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη σύμπραξη του αναγγελλόμενου.

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ