logo-print

Άρθρο 33 - Νόμος 4963/2022 - Εισαγωγική εκπαίδευση και επιμόρφωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/07/2022

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Το προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας, αμέσως μετά από την ανάληψη υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 29, παρακολουθεί ειδική εισαγωγική εκπαίδευση για κάθε τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας τουλάχιστον τετράμηνης διάρκειας.

2. Η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και οι λοιπές υπηρεσίες του Δημοσίου παρέχουν το αναγκαίο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση της εισαγωγικής εκπαίδευσης. Ειδικά η εκπαίδευση του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας στην «Οπλοτεχνική - Σκοποβολή» πραγματοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 5 τουν. 3169/2003 (Α’ 189).

3. Τα έξοδα της εισαγωγικής εκπαίδευσης του προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας καλύπτονται από πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

4. Η Δικαστική Αστυνομία υποχρεούται να μεριμνά για την επιμόρφωση και την τακτική επανεκπαίδευση των υπαλλήλων της σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους ανεξάρτητα από την κατηγορία, τον κλάδο, την ειδικότητα και τον βαθμό τους. Η επιμόρφωση μπορεί να είναι γενική ή να έχει τη μορφή εξειδίκευσης σε αντικείμενα της υπηρεσίας του υπαλλήλου. Με απόφαση του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας η συμμετοχή του προσωπικού σε προγράμματα επιμόρφωσης μπορεί να ορίζεται και ως υποχρεωτική.

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ