logo-print

Άρθρο 60 - Νόμος 4963/2022 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/07/2022

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των υπηρεσιών του πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας κατά τα τρία (3) πρώτα έτη εφαρμογής του παρόντος, οι οργανικές θέσεις που πρόκειται να συσταθούν με το προεδρικό διάταγμα του άρθρου 16 δύνανται να πληρούνται με αποσπάσεις ή μετατάξεις προσωπικού, σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 35 του ν. 4873/2021 (Α’ 248) και την παρ. 1 του άρθρου 177 του ν. 4876/2021 (Α’ 251).

2. Ελλείψει υπαλλήλων της Δικαστικής Αστυνομίας που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, που ορίζονται στο άρθρο 36 και μέχρι την πρώτη εφαρμογή της εν λόγω διαδικασίας, για την επιλογή προϊσταμένων των τμημάτων της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας επιλέγονται υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του άρθρου αυτού. Στις περιφερειακές υπηρεσίες, καθήκοντα προϊσταμένου των τμημάτων του πολιτικού τομέα, ασκούν οι υπάλληλοι του πολιτικού τομέα απόφοιτοι ΠΕ Νομικών Τμημάτων ή Νομικών Σχολών, που διαθέτουν τα περισσότερα τυπικά προσόντα και καθήκοντα προϊσταμένων των τμημάτων του αστυνομικού τομέα ασκούν οι υπάλληλοι του αστυνομικού τομέα απόφοιτοι ΠΕ που διαθέτουν τα περισσότερα τυπικά προσόντα. Η επιλογή αυτή γίνεται από το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

3. Μέχρι τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας με το προσωπικό του αστυνομικού τομέα και πάντως όχι πέραν της 31ης.12.2023, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του που σχετίζονται με τις δικαστικές υπηρεσίες.

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
send