logo-print

Άρθρο 25 - Νόμος 5003/2022 - Ειδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

1. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών συστήνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών Ειδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, που είναι αρμόδιο για την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας σε πρώτο βαθμό στο ειδικό ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας.

2. Το Ειδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι πενταμελές και αποτελείται από:

α) Έναν (1) πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή εφέτη ή πρόεδρο πρωτοδικών ή πρωτοδίκη των διοικητικών ή πολιτικών δικαστηρίων ή εισαγγελέα ή αντεισαγγελέα εφετών ή εισαγγελέα ή αντεισαγγελέα πρωτοδικών με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον πρόεδρο του οικείου δικαστηρίου ή από τον προϊστάμενο της οικείας εισαγγελίας, ως Πρόεδρο,

β) δύο (2) παρέδρους ή δικαστικούς πληρεξουσίους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως μέλη,

γ) έναν (1) μόνιμο υπάλληλο, προϊστάμενο διεύθυνσης της δημοτικής αστυνομίας δήμων της Περιφέρειας Αττικής, πλην Νήσων, που ορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών κατόπιν κλήρωσης με τον αναπληρωτή του, ως μέλος και,

δ) έναν (1) εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών που υποδεικνύεται από τον Πρόεδρό του με τον αναπληρωτή του, ως μέλος.

Γραμματέας του Ειδικού Πειθαρχικού Συμβουλίου και νόμιμος αναπληρωτής του ορίζονται υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με βαθμό τουλάχιστον Β΄.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται τον μήνα Δεκέμβριο κάθε δεύτερου έτους, ορίζονται τα μέλη του Ειδικού Πειθαρχικού Συμβουλίου με τους αναπληρωτές τους για θητεία δύο (2) ετών που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, απαγορεύεται η αντικατάσταση μελών, εκτός αν συντρέχουν αποδεδειγμένα σοβαροί υπηρεσιακοί ή προσωπικοί λόγοι.

4. Αρμόδιο πειθαρχικό όργανο για να κρίνει σε δεύτερο βαθμό το προσωπικό που υπάγεται στο Ειδικό Πειθαρχικό Συμβούλιο της παρ. 1, είναι το Γ΄ Τμήμα του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 146Α του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α΄ 26).

5. Για τα λοιπά θέματα λειτουργίας και διαδικασίας ενώπιον του Ειδικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, εφαρμόζεται αναλόγως το άρθρο 146Β του ν. 3528/2007.

6. Στον πρόεδρο, τα μέλη και τον γραμματέα του Ειδικού Πειθαρχικού Συμβουλίου καταβάλλεται αποζημίωση με ανάλογη εφαρμογή της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.58/896/οικ.20751/10.12.2020 (ΥΟΔΔ 1046) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών περί καθορισμού αποζημίωσης του Προέδρου, των μελών, του εισηγητή και του γραμματέα, τακτικών και αναπληρωματικών, των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ποινικός Κώδικας Ι
send