logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 5003/2022 - Απόσπαση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Για την κάλυψη επείγουσας υπηρεσιακής ανάγκης, επιτρέπεται η απόσπαση, για χρονικό διάστημα έως ενός (1) έτος, ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας σε υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας άλλου Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. Η απόσπαση γίνεται με αίτηση του ενδιαφερομένου και απόφαση του δημάρχου του δήμου υποδοχής, η οποία εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του δημάρχου του δήμου προέλευσης. Η απόσπαση μπορεί να παρατείνεται με την ίδια διαδικασία για ένα (1) ακόμη έτος.

2. Με την πάροδο του χρόνου της απόσπασης, αυτή παύει αυτοδίκαια και ο δημοτικός αστυνομικός υποχρεούται να επιστρέψει στην οργανική του θέση, χωρίς άλλη διατύπωση.

3. Η απόσπαση μπορεί να παύει οποτεδήποτε με απόφαση του δημάρχου του δήμου υποδοχής, πριν από τη λήξη των χρονικών ορίων του παρόντος, για λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία.

4. Ο αποσπασμένος δημοτικός αστυνομικός που συμπλήρωσε τα χρονικά όρια του παρόντος δεν επιτρέπεται να αποσπασθεί, πριν παρέλθει διετία από τη λήξη της προηγούμενης απόσπασης.

5. Ο χρόνος υπηρεσίας που διανύεται με απόσπαση λογίζεται για όλες τις συνέπειες ως προς το υπηρεσιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, ως συνεχής πραγματική υπηρεσία του δημοτικού αστυνομικού στην οργανική του θέση.

6. Οι αποδοχές του δημοτικού αστυνομικού που αποσπάται, καθώς και οι εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, βαρύνουν τον δήμο στον οποίο γίνεται η απόσπαση.

7. Δεν είναι δυνατή η απόσπαση:

α. όταν πρόκειται για τον μοναδικό δημοτικό αστυνομικό του οικείου Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού,

β. πριν παρέλθει διετία από τον διορισμό του,

γ. αν υποχρεούται ο δημοτικός αστυνομικός να υπηρετήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα στον Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού όπου διορίστηκε,

δ. δημοτικού αστυνομικού που έχει επιλεγεί ως προϊστάμενος οργανικής μονάδας.

8. Αν ο αποσπασμένος δημοτικός αστυνομικός επιλεγεί σε θέση της ιεραρχίας, επέρχεται αυτοδίκαιη παύση της απόσπασής του, από την τοποθέτησή του.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
send