logo-print

Άρθρο 31 - Νόμος 5003/2022 - Μετάταξη σε κλάδο δημοτικής αστυνομίας ανώτερης κατηγορίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Ποινικός Κώδικας Ι
Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Μετάταξη δημοτικού αστυνομικού σε κενή θέση κλάδου δημοτικής αστυνομίας ανώτερης κατηγορίας, του ίδιου Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, επιτρέπεται μετά από αίτησή του, κατόπιν γνώμης του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου. Η πράξη μετάταξης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σε περίληψη, με μέριμνα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

2. Ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για την κατηγορία στην οποία μετατάσσεται. Δημοτικός αστυνομικός που είχε τον απαιτούμενο σύμφωνα με το άρθρο 10 τίτλο σπουδών για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του, δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου δημοτικής αστυνομίας ανώτερης κατηγορίας, πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από τον διορισμό του.

3. Ο δημοτικός αστυνομικός μετατάσσεται με τον βαθμό και τον πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό που κατέχει, με εξαίρεση την περίπτωση δημοτικού αστυνομικού κατηγορίας ΔΕ και βαθμού Δημοτικού Αστυνομικού Γ΄, ο οποίος μετατάσσεται σε κλάδο κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με τον εισαγωγικό των εν λόγω κατηγοριών βαθμό του Δημοτικού Αστυνομικού Β΄, χωρίς πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό αυτό.

4. Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι για μετάταξη, προτάσσονται εκείνοι που έχουν διανύσει εν τοις πράγμασι τον περισσότερο χρόνο υπηρεσίας και, αν έχουν διανύσει τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας, λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, τυχόν εκθέσεις αξιολόγησης και κάθε στοιχείο από το προσωπικό τους μητρώο που καταδεικνύει την καταλληλότητά τους για τη συγκεκριμένη θέση.

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send