logo-print

Άρθρο 34 - Νόμος 5003/2022 - Εξουσιοδοτικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται οι προδιαγραφές, ο τύπος του εξοπλισμού και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 5.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κατόπιν προηγούμενης γνωμοδότησης της επιτροπής του άρθρου 9 του α.ν. 1342/1938 (Α΄ 290), καθορίζονται τα θέματα που αφορούν στο ειδικό διακριτικό σήμα της δημοτικής αστυνομίας, στη στολή του ειδικού ένστολου προσωπικού και στα διακριτικά όλων των βαθμών της ιεραρχίας. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται ο τύπος της ειδικής ταυτότητας του προσωπικού της παρ. 1 του άρθρου 5.

3. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133) συστήνονται οι οργανικές μονάδες των παρ. 1 και 2 του άρθρου 7 .

4. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται κάθε θέμα σχετικό με την οργάνωση της εισαγωγικής εκπαίδευσης του άρθρου 12, του ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης της παρ. 1 του άρθρου 18, καθώς και κάθε θέμα σχετικό με τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωση του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας.

5. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται κατόπιν γνώμης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), εκδίδεται ο Κανονισμός Λειτουργίας δημοτικής αστυνομίας, με τον οποίο καθορίζονται, ιδίως, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των θέσεων του άρθρου 14, ο τρόπος άσκησης αυτών, η διάρθρωση της εσωτερικής και εξωτερικής υπηρεσίας, κανόνες συμπεριφοράς, η διαδικασία ελέγχου και βεβαίωσης των παραβάσεων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

6. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίζεται ειδικό σύστημα αξιολόγησης του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του ως άνω συστήματος.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
send