logo-print

Άρθρο 38 - Νόμος 3756/2009 - Ρυθμίσεις θεμάτων Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/03/2009

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στην παράγραφο 5 του άρθρου 13 του ν. 2636/1998 (ΦΕΚ 198 Α'), όπως ισχύει, προστίθενται περιπτώσεις ιγ', ιδ' και ιε' ως εξής:

«ιγ. Να εκπληρώνει υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος που της ανατίθενται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης. Με τις αποφάσεις αυτές καθορίζονται τα ειδικότερα έργα που εξυπηρετούν την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος ή κοινής ωφέλειας ή/και υποδομών, καθώς και το συνολικό κόστος των έργων αυτών, το ύψος της σχετικής χρηματοδότησης, η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή της, οι υποχρεώσεις της εταιρείας και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

ιδ. Να κατασκευάζει και να λειτουργεί έργα εξυπηρέτησης τουριστικών σκοπών και γενικότερα της τουριστικής πολιτικής της χώρας.

ιε. Να προβαίνει στην εκτέλεση έργων υποδομής, στα πλαίσια ανάπτυξης της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.»

2. Το άρθρο 16 του ν. 2636/1998 (ΦΕΚ 198 Α'), το οποίο είχε καταργηθεί με το άρθρο 49 παράγραφος 14 του ν. 3220/2004 (ΦΕΚ 15 Α'), αντικαθίσταται ως εξής:

1. Στην εταιρεία δύναται να παρέχονται επιχορηγήσεις από κοινοτικούς ή/και εθνικούς πόρους μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

2. Για την εκπλήρωση των αποστολών που αναφέρονται στο άρθρο 13 παράγραφος 5 εδάφιο ιγ' του παρόντος νόμου, παρέχεται στην εταιρεία, όταν αυτή λειτουργεί ως φορέας παροχής υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος, αντιστάθμιση μέσω κοινοτικών ή/και εθνικών πόρων δια του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ύψους αναλόγου της εκάστοτε επένδυσης, σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο περί χορήγησης αντισταθμιστικής παροχής για την ικανοποίηση τέτοιων υπηρεσιών.

3. Προϋπόθεση καταβολής των αντισταθμίσεων της παραγράφου 2 αποτελεί η προηγούμενη τήρηση λογιστικού διαχωρισμού της εταιρείας, σύμφωνα με το ως άνω κοινοτικό πλαίσιο.»

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send