logo-print

Άρθρο 78 - Νόμος 5003/2022 - Σύσταση Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων στην Προεδρία της Κυβέρνησης (Σ.Ε.Π. ΠτΚ) - Προκήρυξη θέσεων ευθύνης στην Προεδρία της Κυβέρνησης - Τροποποίηση άρθρου 86 ν. 3528/2007

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Μετά την παρ. 6Α του άρθρου 86 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων (ν. 3528/2007, Α΄ 26), προστίθεται παρ. 6Β, ως εξής:

«6Β.α) Ειδικά για την Προεδρία της Κυβέρνησης, συγκροτείται με απόφαση του αρμοδίου μέλους της Κυβέρνησης, Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π. ΠτΚ). Το Σ.Ε.Π. ΠτΚ είναι αρμόδιο για: α) την επιλογή προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου (μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος) επιπέδου οργανικής μονάδας, β) την επιλογή προϊσταμένων Τμημάτων ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας της Προεδρίας της Κυβέρνησης και γ) τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων του άρθρου 85 για την επιλογή των προϊσταμένων των περ. α) και β).

Το Σ.Ε.Π. ΠτΚ είναι πενταμελές και αποτελείται από:

αα) Δύο (2) μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) που υποδεικνύονται από τον Πρόεδρό του, με τους αναπληρωτές τους. Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του Α.Σ.Ε.Π.,

ββ) τον Γενικό ή Ειδικό Γραμματέα της Προεδρίας της Κυβέρνησης που προΐσταται της οικείας Γενικής ή Ειδικής Γραμματείας, στην οποία υπάγεται η οργανική μονάδα για την οποία διενεργείται η επιλογή των Προϊσταμένων. Τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού αναπληρώνει ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων και αντιστρόφως, τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων και τον Ειδικό Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού,

γγ) τον Γενικό Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, με αναπληρωτή του τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του ιδίου Υπουργείου και

δδ) έναν (1) Νομικό Σύμβουλο ή έναν (1) Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που υποδεικνύεται από τον Πρόεδρό του, με τον αναπληρωτή του, ως μέλη.

Η θητεία των μελών του Σ.Ε.Π. ΠτΚ είναι τριετής. Γραμματέας του Σ.Ε.Π. ΠτΚ και νόμιμος αναπληρωτής αυτού ορίζονται υπάλληλοι της Γενικής ή Ειδικής Γραμματείας, στην οποία υπάγεται η οργανική μονάδα για την οποία διενεργείται η επιλογή των Προϊσταμένων. Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π., η γραμματειακή υποστήριξη της λειτουργίας του Σ.Ε.Π. ΠτΚ μπορεί να ανατίθεται στο Α.Σ.Ε.Π.. Με απόφαση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. μπορεί να ορίζονται υπάλληλοι του Α.Σ.Ε.Π. για τη διοικητική και τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας του Σ.Ε.Π. ΠτΚ.

β) Με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στις διατάξεις του ν. 4622/2019 (Α΄ 133), για την επιλογή των Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων ανεξαρτήτως επιπέδου της Προεδρίας της Κυβέρνησης, εφαρμόζονται τα άρθρα 84 και 85 του παρόντος.».

2. Πριν από το τελευταίο εδάφιο της περ. α) της παρ. 7 του άρθρου 86 του ν. 3528/2007, προστίθεται εδάφιο, τροποποιείται το τελευταίο εδάφιο με την προσθήκη επιφύλαξης ως προς τις ειδικές διατάξεις του ν. 4622/2019 (Α΄ 133) και η περ. α διαμορφώνεται ως εξής:

«7. α) Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων διενεργείται, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 1 του άρθρου 37 του ν. 4622/2019 ή, σε περίπτωση μη εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης, με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του οικείου Υπουργού ή, προκειμένου για Ν.Π.Δ.Δ., με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού. Για τις Ανεξάρτητες Αρχές η προκήρυξη εκδίδεται από τον Πρόεδρο ή τον επικεφαλής της Αρχής και τον Υπουργό Εσωτερικών. Ειδικά για την Προεδρία της Κυβέρνησης, η προκήρυξη εκδίδεται με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον διορισμό μέλους της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα που προΐσταται της Γενικής Γραμματείας στην οποία υπάγεται η οικεία Γενική Διεύθυνση. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία της επιλογής τηρουμένων των όρων των άρθρων 84 και 85 του παρόντος, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων του ν. 4622/2019 για την επιλογή των προϊσταμένων στην Προεδρία της Κυβέρνησης.».

3. Στο τέλος της περ. α) της παρ. 8 του άρθρου 86 του ν. 3528/2007, προστίθενται δύο νέα εδάφια και η περ. α΄ διαμορφώνεται ως εξής:

«8. α) Για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Διευθύνσεων ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου (μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος) επιπέδου οργανικής μονάδας και Τμημάτων εκδίδεται προκήρυξη από τον οικείο φορέα, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία της επιλογής τηρουμένων των όρων των άρθρων 84 και 85. Οι θέσεις προκηρύσσονται ανά Γενική Διεύθυνση, όπου προβλέπεται, άλλως ανά φορέα. Εάν η προκηρυσσόμενη θέση αφορά οργανική μονάδα που δεν υπάγεται σε Γενική Διεύθυνση, η θέση προκηρύσσεται από τον οικείο φορέα αυτοτελώς. Για την Προεδρία της Κυβέρνησης, η προκήρυξη της παρούσας περίπτωσης εκδίδεται από τον Γενικό ή Ειδικό Γραμματέα που προΐσταται της Γενικής ή Ειδικής Γραμματείας στην οποία υπάγεται η οικεία οργανική μονάδα την οποία αφορά η πλήρωση των θέσεων με επιλογή προϊσταμένων. Με την ίδια απόφαση, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία της επιλογής τηρουμένων των όρων των άρθρων 84 και 85 του παρόντος, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων του ν. 4622/2019 (Α΄ 133) για την επιλογή των προϊσταμένων στην Προεδρία της Κυβέρνησης.».

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

send