logo-print

Άρθρο 109 - Νόμος 5003/2022 - Ρυθμίσεις για την κατ’ εξαίρεση οδήγηση των οχημάτων του Δημοσίου - Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 47 ν. 4250/2014

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Η παρ. 5 του άρθρου 47 του ν. 4250/2014 (Α΄ 74) αντικαθίσταται ως εξής:

«5. α) Επιτρέπεται η εντός και εκτός της έδρας των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υπουργείων και της Προεδρίας της Κυβέρνησης οδήγηση των υπηρεσιακών οχημάτων των οποίων δικαιούνται την αποκλειστική χρήση τα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 129/2534/20.1.2010 κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών (Β΄ 108), από τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

β) Επιτρέπεται η εντός της έδρας των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υπουργείων και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, οδήγηση από τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, των υπηρεσιακών οχημάτων με τα οποία εξυπηρετούνται σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπ’ αρ. 129/2534/20.1.2010 κοινής απόφασης, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

γ) Επιτρέπεται η οδήγηση των οχημάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων από τους Συντονιστές, των οχημάτων των Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού από τους Περιφερειάρχες και των οχημάτων των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού από τους Δημάρχους, αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους εντός και εκτός της διοικητικής τους περιφέρειας, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης.

δ) Επιτρέπεται η οδήγηση των οχημάτων Υπηρεσιών τους από τους Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και τους Εκτελεστικούς Γραμματείς Περιφερειών και τους Αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους Γενικούς Γραμματείς Δήμων, ύστερα από έγκριση του οικείου περιφερειάρχη ή δημάρχου, αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους, εντός και εκτός της διοικητικής τους περιφέρειας.».

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

send