logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 5005/2022 - Υποχρέωση γνωστοποίησης μεταβολών εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Μ.Η.Τ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/12/2022

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Μ.Η.Τ. υποχρεούνται να γνωστοποιούν στο Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας της Γ.Γ.Ε.Ε. οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που έχουν υποβάλλει στο πλαίσιο του παρόντος, εντός εξήντα (60) ημερών από τη συντέλεσή της.

2. Κάθε μεταβίβαση επιχείρησης που έχει εγγραφεί στο

Μ.Η.Τ. στο σύνολό της ή μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων ή μετοχών, εντός ή εκτός του Χρηματιστηρίου, κάθε σύσταση νέας εταιρείας με τη συμμετοχή επιχείρησης αυτής της κατηγορίας και γενικά κάθε μετασχηματισμός της εταιρείας, γνωστοποιείται εντός εξήντα (60) ημερών από τη συντέλεσή του στο Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας της Γ.Γ.Ε.Ε.

3. Κάθε τροποποίηση του καταστατικού εταιρείας που έχει εγγραφεί στο Μ.Η.Τ., γνωστοποιείται εντός εξήντα (60) ημερών από τη συντέλεσή της στο Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας της Γ.Γ.Ε.Ε.

4. Σε περίπτωση διαπίστωσης παράλειψης της γνωστοποίησης των στοιχείων των παρ. 1, 2 και 3, το Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας της Γ.Γ.Ε.Ε. αποστέλλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει η επιχείρηση αίτημα υποβολής των δικαιολογητικών που ελλείπουν. Η επιχείρηση οφείλει να υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αποστολής του αιτήματος υποβολής των δικαιολογητικών που ελλείπουν. Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, με απόφαση της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γ.Γ.Ε.Ε., η επιχείρηση διαγράφεται από το Μ.Η.Τ., χάνει την πιστοποίηση του άρθρου 11 και δεν επανεγγράφεται για το έτος που έπεται της διαγραφής. Η απόφαση κοινοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει η επιχείρηση.

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

send