logo-print

Άρθρο 32 - Νόμος 5026/2023 - Δημοσιοποίηση Δ.Π.Κ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/02/2023

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Οι Δ.Π.Κ. των υπόχρεων του άρθρου 4 και της περ. α’ του άρθρου 6, καθώς και των συζύγων, των εν διαστάσει συζύγων ή των προσώπων με τα οποία οι ανωτέρω υπόχρεοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δημοσιοποιούνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με ανάρτηση χωριστών καταλόγων αρχικών και ετήσιων Δ.Π.Κ. σε ειδική ιστοσελίδα της Επιτροπής Ελέγχου, με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου. Η ανάρτηση γίνεται μετά από τον έλεγχο και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από την πάροδο της προθεσμίας του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 18. Η ανάρτηση των δηλώσεων διαρκεί τρία (3) έτη.

2. Από την ανάρτηση της παρ. 1 εξαιρούνται, σε κάθε περίπτωση: α) τα στοιχεία τεθνεώτων και των σχετιζόμενων με αυτούς προσώπων που δεν είναι αυτοτελώς υπόχρεα σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του παρόντος, καθώς και β) εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να προκαλέσουν βλάβη στη ζωή ή την περιουσία του δηλούντος και της οικογένειάς του, όπως διεύθυνση κατοικίας, αριθμοί κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων και Α.Φ.Μ. Η δημοσίευση των στοιχείων της παρ. 1 στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους.

3. Για την εξυπηρέτηση των σκοπών των ελέγχων της Επιτροπής Ελέγχου, τηρείται στην ειδική υπηρεσία της παρ. 9 του άρθρου 25 σε ηλεκτρονική μορφή και ενημερώνεται βάση δεδομένων των Δ.Π.Κ. και των χρόνων δημοσιοποίησής τους, καθώς και συσχέτισής τους με τους ελέγχους και τις αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου.

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η Διαμεσολάβηση