logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 5039/2023 - Δυνατότητα εισαγωγής και εξαγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού, πρώτων υλών και ουσιών -Δυνατότητα εισαγωγής και εξαγωγής ενδιάμεσων - ημιέτοιμων προϊόντων ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας ...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Προσωπικές Εταιρείες
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Στο άρθρο 2ΙΔ του ν. 4139/2013 (Α’ 74), περί εισαγωγής και εξαγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού, πρώτων υλών και ουσιών, αντικαθίσταται η παρ. 2, προστίθενται παρ. 3 και 4, και το άρθρο 2ΙΔ διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 2ΙΔ

Εισαγωγή και εξαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, πρώτων υλών και ουσιών

«1. Για την εισαγωγή του πολλαπλασιαστικού υλικού ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του μηδέν κόμμα δύο τοις εκατό (0,2%), καθώς και για την εξαγωγή του αρκεί η έγκριση της παρ. 1 του άρθρου 2Α σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής υπουργικής απόφασης της παρ. 1 του άρθρου 2ΙΣΤ. Επιτρέπεται στα ερευνητικά δημόσια εργαστήρια, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ) η εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού και η καλλιέργειά του, με σκοπό την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη και τις κλινικές μελέτες, καθώς και η συνεργασία τους για τους σκοπούς αυτούς με φορείς που έχουν λάβει την έγκριση της παρ. 1 του άρθρου 2Α.

2. Δεν επιτρέπονται η εισαγωγή, η εξαγωγή των πρώτων υλών και ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του μηδέν κόμμα δύο τοις εκατό (0,2%), κατά παράβαση του παρόντος, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης της σχετικής άδειας, από το Υπουργείο Υγείας της παρ. 5 του άρθρου 2, προς τον φορέα που έχει λάβει την έγκριση της παρ. 2 του άρθρου 2Α. Επίσης, δεν επιτρέπεται η διάθεση στην ελληνική αγορά των πρώτων υλών και ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του μηδέν κόμμα δύο τοις εκατό (0,2%), κατά παράβαση των όρων του παρόντος.

3. Επιτρέπεται, στο πλαίσιο της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και ιδίως για εργασίες, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της μονάδας, η εισαγωγή και η εξαγωγή από και προς την Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά ημιέτοιμων - ενδιάμεσων προϊόντων ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του μηδέν κόμμα δύο τοις εκατό (0,2%) που βρίσκονται στη διαδικασία παραγωγής από τους φορείς που έχουν λάβει την έγκριση της παρ. 1 του άρθρου 2 Α, με έκδοση μόνο της άδειας της παρ. 5 του άρθρου 2 που χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν γνώμης της Επιτροπής Ναρκωτικών και τηρουμένων των όρων και των προϋποθέσεων της απόφασης της παρ. 1 του άρθρου 2ΙΣΤ. Για την εκτέλεση της μεταφοράς, της εισαγωγής και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης της παρούσας δεν απαιτείται η προηγούμενη έκδοση και προσκόμιση της άδειας παραγωγής για εξαγωγή των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων των άρθρων 2ΙΑ και 2ΙΒ, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης.

4. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων και προϋποθέσεων του παρόντος, ανακαλείται η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του άρθρου 2Α. Η ανάκληση του πρώτου εδαφίου πραγματοποιείται πέραν της επιβολής των κυρώσεων των άρθρων 19 και 20 του ν.δ. 96/1973 (Α’ 172), του άρθρου 16 της υπό στοιχεία Δ3 (γ) 52558/2018 (Β’ 2480) απόφασης του Υπουργού Υγείας και ανεξάρτητα από την εφαρμογή των περί λαθρεμπορίας διατάξεων του Ε’ Μέρους του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α’ 265).»

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send