logo-print

Άρθρο 32 - Νόμος 5039/2023 - Συμβάσεις χρονομεριστικής μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων - Αντικατάσταση παρ. 2 άρθρου 1 ν. 1652/1986

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30

Στην παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 1652/1986 (Α’ 167) προστίθενται δεύτερο και τρίτο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η χρονομεριστική μίσθωση καταρτίζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο και υποβάλλεται σε μεταγραφή. Επί μισθωμένων Τουριστικών Δημόσιων Κτημάτων, κατά την έννοια του ν.δ. 180/1946 (Α’ 324), τμήματα των οποίων έχουν υπεκμισθωθεί σε τρίτους υπομισθωτές από τον μισθωτή, οι χρονομεριστικές μισθώσεις που αφορούν στα τουριστικά καταλύματα εντός των υπομισθωμένων τμημάτων καταρτίζονται αυτοτελώς μεταξύ του τρίτου υπομισθωτή, στον οποίο ο αρχικός μισθωτής έχει υπεκμισθώσει τμήμα του μισθωμένου Τουριστικού Δημόσιου Κτήματος, και του χρονομεριστικού μισθωτή, χωρίς να απαιτείται, κατά την κατάρτιση της σύμβασης χρονομεριστικής μίσθωσης, η σύμπραξη του αρχικού μισθωτή που σύνηψε τη σύμβαση με το Δημόσιο ως μισθωτή του Τουριστικού Δημόσιου Κτήματος. Στις περιπτώσεις αυτές, εφόσον στο Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα λειτουργούν τουριστικά καταλύματα υπό ένα ενιαίο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, κατά την έννοια της ξενοδοχειακής νομοθεσίας, τα οποία είχαν υπαχθεί σε καθεστώς χρονομεριστικής μίσθωσης δυνάμει ενιαίας Δήλωσης, οι χρονομεριστικές μισθώσεις που αφορούν στα τουριστικά καταλύματα του υπομισθωμένου τμήματος κατά το δεύτερο εδάφιο θεωρούνται καταρτισμένες υπό το αυτό Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και στο πλαίσιο της αυτής ενιαίας Δήλωσης.»

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send