logo-print

Άρθρο 77 - Νόμος 5039/2023 - Πλήρωση θέσεων προσωπικού Ο.Σ.Ε. Α.Ε. για την αντιμετώπιση αυξημένων αναγκών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

1. Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των ειδικοτήτων ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων, ΔΕ Σταθμαρχών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου της «Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.» (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), δύναται να καλύπτονται από τους περιλαμβανομένους στους πίνακες κατάταξης της υπ’ αρ. 1/2022 Προκήρυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΑΔΑ: Ψ0ΟΞ465ΧΘΞ - 81Ψ) και θέσεις που περιλαμβάνονται σε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του εκάστοτε ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για την Ο.Σ.Ε. Α.Ε., εφόσον αφορούν σε: α) θέσεις των ως άνω ειδικοτήτων και β) έδρες - Περιφερειακές Ενότητες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω Προκήρυξη για τις ειδικότητες αυτές. Mε απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών προσαυξάνονται οι θέσεις της υπ’ αρ. 1/2022 Προκήρυξης κατά ειδικότητα και περιφερειακή ενότητα, με ανάλογη προσαύξηση των θέσεων που αντιστοιχούν στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 13 του ν. 4765/2021 (Α’ 6), τηρουμένης της διαδικασίας που προβλέπεται από την οικεία προκήρυξη.

2. Ειδικά για την πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στην Ο.Σ.Ε. Α.Ε. δυνάμει της υπ’ αρ. 1/2022 Προκήρυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν εφαρμόζεται η διαδικασία υποβολής ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων.

3. Για τη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων της υπ’ αρ. 1/2022 Προκήρυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περί πλήρωσης θέσεων στην Ο.Σ.Ε. Α.Ε. συγκροτούνται με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ειδικές επιτροπές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω Προκήρυξη, σε αριθμό τέτοιο που να εξασφαλίζει ότι η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί αποκλειστικά εντός είκοσι (20) ημερών. Στις Επιτροπές του πρώτου εδαφίου, καθώς και στην Επιτροπή Αξιολόγησης της ως άνω Προκήρυξης μετέχει, επιπλέον, υποχρεωτικά και ένας (1) Σύμβουλος ή πρώην Σύμβουλος του ΑΣΕΠ, ο οποίος και προεδρεύει σε αυτές.

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31