logo-print

Άρθρο 96 - Νόμος 5039/2023 - Διεύρυνση του πεδίου επιλογής επιτηρητών θεωρητικής εξέτασης - Αντικατάσταση άρθρου 7 ν. 4850/2021

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το άρθρο 7 του ν. 4850/2021 (Α’ 208) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 7

Επιτηρητές θεωρητικής εξέτασης

1. Οι επιτηρητές της θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών είναι υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ, TE και ΔΕ των Υπηρεσιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και ορίζονται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη. Για τον σκοπό αυτόν καταρτίζεται πίνακας με τα στοιχεία των επιτηρητών.

2. Βάσει του πίνακα της παρ. 1, την ημέρα της θεωρητικής εξέτασης, ο Προϊστάμενος της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών ορίζει δύο (2) τουλάχιστον υπαλλήλους, ανά αίθουσα, ως επιτηρητές της θεωρητικής εξέτασης. Σε περίπτωση ορισμού υπαλλήλων άλλων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, πλην της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο ορισμός και η ενημέρωση των υπαλλήλων αυτών δύναται να πραγματοποιούνται και την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα με μέριμνα του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία διενεργείται η εξέταση.

3. Υπεύθυνος της αίθουσας θεωρητικής εξέτασης ορίζεται ο αρχαιότερος σε κατηγορία και βαθμό επιτηρητής και στην περίπτωση ισόβαθμων, ο επιτηρητής με περισσότερο πλεονάζοντα χρόνο στον συγκεκριμένο βαθμό.»

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG