logo-print

Άρθρο 114 - Νόμος 5039/2023 - Κατασκευή χώρων μόνιμης προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων του Πολυανδρίου στην περιοχή Εσπλανάδα Φαλήρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

1. Εντός της ζώνης Γ του οικοδομικού τετραγώνου 345 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Καλλιθέας Αττικής, στο χώρο του Παλαιού Ιπποδρόμου στο Φάληρο, όπως η ζώνη αυτή καθορίζεται στην υποπερ. α.1.3) της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου τρίτου του ν. 3785/2009 (Α’ 138), επιτρέπεται η κατασκευή χώρων μόνιμης προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων Πολυανδρίου στην περιοχή Εσπλανάδα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 626446/16.12.2022 απόφαση έγκρισης προμελέτης της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι χώροι του πρώτου εδαφίου κατασκευάζονται, κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων και των όρων δόμησης του ακινήτου, και δεν προσμετρώνται στα μέγιστα πολεοδομικά του μεγέθη, όπως εμφαίνονται στα σχεδιαγράμματα των Παραρτημάτων Δ1 και Δ2.

2. Κατόπιν θεώρησης της οριστικής μελέτης κατασκευής των χώρων της παρ. 1, από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδίδονται η προέγκριση της οικοδομικής άδειας και η οικοδομική άδεια από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν αίτησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποβολής των απαιτούμενων εγκρίσεων κατά το στάδιο της προέγκρισης και μετά από έλεγχο του διαγράμματος κάλυψης και της πληρότητας των απαιτούμενων εγκρίσεων. Οι προβλεπόμενες εισφορές και κρατήσεις υποβάλλονται με ευθύνη του αρμόδιου μηχανικού, χωρίς περαιτέρω έλεγχο.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ