logo-print

Άρθρο 123 - Νόμος 5039/2023 - Εξουσιοδοτικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και οι κωδικοί ειδικότητας, στους οποίους εμπίπτουν οι δραστηριότητες της παρ. 1 του άρθρου 107, καθώς και οι ΚΑΔ και οι κωδικοί ειδικότητας στους οποίους εμπίπτουν οι υποστηρικτικές δραστηριότητες της παρ. 4 του άρθρου 107.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται ο τρόπος, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την άντληση των στοιχείων της παρ. 4 του άρθρου 108 από κάθε βάση με την οποία διαλειτουργεί, τυχόν πρόσθετα στοιχεία τα οποία πρέπει να αντληθούν, στο μέτρο που είναι αναγκαία για την πραγμάτωση των σκοπών της παρ. 2 του άρθρου 108, το χρονικό σημείο από το οποίο και μετά αντλούνται τα εκάστοτε στοιχεία για κάθε βάση ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε βάσης, η διαδικασία ψευδωνυμοποίησης των στοιχείων μετά την άντλησή τους και προ της εμφάνισής τους στην πλατφόρμα του ΜΑΠ, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 108, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, καθώς και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι οποίες δύνανται να έχουν πρόσβαση στο ΜΑΠ, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 108 και να συνεργάζονται με τη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού σύμφωνα με την περ. γ’ της παρ. 7 του άρθρου 108, ο τρόπος εγγραφής και διαγραφής του προσωπικού λογαριασμού του εγγεγραμμένου αιτήσει του εγγεγραμμένου, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των άρθρων 108 και 109. Με την απόφαση αυτή δύναται να προβλέπονται επιπλέον κατηγορίες στοιχείων και πληροφοριών προς καταχώρηση στο ΜΑΠ.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται ο χρόνος έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη λειτουργία της εφαρμογής, η διαδικασία, ο τρόπος αυθεντικοποίησης των χρηστών της εφαρμογής, καθώς και κάθε άλλο, τεχνικό ή λεπτομερειακό, θέμα για τη λειτουργία του ΜΑΠ.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα του άρθρου 112 καθορίζονται:

α) Οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος, οι προϋποθέσεις και τα σχετικά κριτήρια,

β) οι δικαιούχοι του προγράμματος,

γ) η διαδικασία, οι όροι, ο ειδικότερος χρόνος υλοποίησης του προγράμματος και τα αρμόδια για την υλοποίηση όργανα,

δ) κάθε άλλο αναγκαίο, τεχνικό ή λεπτομερειακό, θέμα σχετικά με τη διαχείριση, παρακολούθηση, χρηματοδότηση, υλοποίηση, λειτουργία και εν γένει εφαρμογή και εκτέλεση του προγράμματος της παρ. 1 του άρθρου 112.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
send