logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 5049/2023 - Μεταβατικές διατάξεις - Αντικατάσταση άρθρου 60 ν. 4963/2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/09/2023

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024

Στο άρθρο 60 του ν. 4963/2022 (Α’ 149) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) οι παρ. 1 και 2 αντικαθίστανται, β) η παρ. 3 τροποποιείται ως προς το απώτατο χρονικό διάστημα άσκησης καθηκόντων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και το άρθρο 60 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 60

Μεταβατικές διατάξεις

1. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, για την πλήρωση των θέσεων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ του πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας οι υγειονομικές εξετάσεις και οι ψυχοτεχνικές δοκιμασίες διενεργούνται μεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων από τις αρμόδιες επιτροπές της παρ. 4 του άρθρου 23, κατά τα οριζόμενα στην οικεία προκήρυξη. Σε περίπτωση διαγραφής υποψηφίου από τον πίνακα διοριστέων καλείται ο επόμενος κατά σειρά κατάταξης υποψήφιος.

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος και μέχρι την επιλογή των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του πολιτικού και του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις περιφερειακές υπηρεσίες σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 36, καθήκοντα προϊσταμένου των τμημάτων του πολιτικού τομέα, ασκεί υπάλληλος του πολιτικού τομέα, κατηγορίας ΠΕ, που διαθέτει τα περισσότερα τυπικά προσόντα και καθήκοντα προϊσταμένων των τμημάτων του αστυνομικού τομέα ασκούν υπάλληλοι του αστυνομικού τομέα κατηγορίας ΠΕ που διαθέτουν τα περισσότερα τυπικά προσόντα, και ελλείψει αυτών υπάλληλοι της κατηγορίας ΤΕ με τα περισσότερα τυπικά προσόντα. Η επιλογή γίνεται από το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

3. Μέχρι τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας με το προσωπικό του αστυνομικού τομέα και πάντως όχι πέραν της 30ής.6.2024, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του που σχετίζονται με τις δικαστικές υπηρεσίες.».

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send