logo-print

Άρθρο 37 - Νόμος 4937/2022 - Έξοδα διημέρευσης αστυνομικού προσωπικού - Προσθήκη άρθρου 15 Α στην υποπαρ. Δ.9 παρ. Δ΄ άρθρου 2 ν. 4336/2015 (Α΄ 94)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/06/2022

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μετά το άρθρο 15 της υποπαρ. Δ.9 της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α΄ 94) προστίθεται νέο άρθρο 15Α ως εξής:

«Άρθρο 15Α

Ειδικά έξοδα και δαπάνες αστυνομικού προσωπικού που εκτελεί υπηρεσία μεταγωγής

1. Έξοδα διημέρευσης αναγνωρίζονται όταν ο μετακινούμενος εκτελεί υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα και αντίστροφα ή από νησί σε νησί και κατά την ίδια ημέρα της άφιξης στον προορισμό, καλείται σε εκτέλεση όμοιας υπηρεσίας ή καλείται να επιστρέψει στην έδρα του. Για να αναγνωριστούν έξοδα διημέρευσης πρέπει κατά την ίδια ημέρα, που ο μετακινούμενος εκτελεί εκτός έδρας υπηρεσία, να μην αναγνωρίζονται έξοδα διανυκτέρευσης και να πληρούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις που προβλέπονται στο τρίτο εδάφιο της περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 10. Το ύψος των εξόδων διημέρευσης καθορίζεται στο ήμισυ των εξόδων διανυκτέρευσης.

2. Για το αστυνομικό προσωπικό, το οποίο διατίθεται σε υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων με πλοίο, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής αυτών δικαιολογείται καμπίνα ανεξαρτήτως βαθμού βάσει της οικονομικότερης θέσης. Σ’ αυτή την περίπτωση έξοδα διανυκτέρευσης αναγνωρίζονται, όταν η άφιξη ή η αναχώρηση από τον προορισμό πραγματοποιούνται κατά τη νύχτα ανεξάρτητα από την ώρα. Οι ημέρες από την αναχώρηση έως και την ημέρα επιστροφής υπολογίζονται ως ολόκληρες ημέρες εκτός έδρας απασχόλησης.».

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο