logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3066/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/10/2002

Μη κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Το άρθρο 28 του άρθρου δεύτερου του Ν. 1822/ 1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 28 Ετήσιες οικονομικές καταστάσεις

1. Στο τέλος κάθε χρήσης το διοικητικό συμβούλιο κλείνει τους λογαριασμούς, συντάσσει λεπτομερή απογραφή της περιουσίας της εταιρίας και καταρτίζει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμό κ.λπ.) και την έκθεση διαχείρισης σύμφωνα με το νόμο.

2. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που υποβάλλονται για έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση φέρουν την υπογραφή του προέδρου της Εταιρίας, του διευθύνοντος συμβούλου και του υπεύθυνου του λογιστηρίου, συνοδεύονται α) από επεξηγηματική έκθεση του διοικητικού συμβουλίου και β) από την έκθεση των ελεγκτών και υποβάλλονται στη δημοσιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7α, 7β και 43β του Κ.Ν. 2190/1920.»

2. Το άρθρο 29 του άρθρου δευτέρου του Ν. 1822/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 29 Διάθεση κερδών

Τα καθαρά κέρδη της Εταιρίας διανέμονται ως εξής:

α) Αφαιρείται ποσοστό πέντε τουλάχιστον τοις εκατό (5%) για σχηματισμό τακτικού αποθεματικού κεφαλαίου.

β) Κρατείται το απαιτούμενο ποσό για την καταβολή του πρώτου μερίσματος στους μετόχους που θα ανέρχεται σε έξι τοις εκατό (6%) του εταιρικού κεφαλαίου.

γ) Εάν το τμήμα των κερδών που διανέμεται κατά τον παραπάνω τρόπο είναι μικρότερο του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των καθαρών κερδών, η γενική συνέλευση είναι υποχρεωμένη να διανείμει σε μετρητά μέρισμα που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο παραπάνω ποσοστό τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των καθαρών κερδών.

δ) Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου γ' δεν εφαρμόζονται αν το αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων με πλειοψηφία τουλάχιστον εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή το μέρισμα που δεν διανέμεται εντός τετραετίας μέχρι το ποσοστό τουλάχιστον που προβλέπει το προηγούμενο εδάφιο κεφαλαιοποιείται και οι νέες μετοχές που εκδίδονται παραδίνονται στους δικαιούχους μετόχους.

ε) Οι διατάξεις των εδαφίων γ' και δ' της παραγράφου αυτής δεν εφαρμόζονται εφόσον το αποφασίσει η γενική συνέλευση με πλειοψηφία εβδομήντα τοις εκατό (70%) τουλάχιστον του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου.»

3. Το άρθρο 30 του άρθρου δεύτερου του Ν. 1822/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 30 Λόγοι λύσης

Η Εταιρία λύεται: α)μετά την πάροδο της διάρκειάς της, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση της διάρκειάς της, β) με απόφαση της γενικής συνέλευσης λαμβανομένης κατά τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 3 και 31 παρ. 2 , γ) εάν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, δ) με απόφαση της γενικής συνέλευσης στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 47 του Κ.Ν. 2190/1920.

4. Το τρίτο εδάφιο του άρθρου 31 του άρθρου δεύτερου του Ν. 1822/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι εκκαθαριστές είναι υποχρεωμένοι με την ανάληψη των καθηκόντων τους να κάνουν απογραφή της εταιρικής περιουσίας και να δημοσιεύσουν ισολογισμό αντίγραφο του οποίου υποβάλλουν στην αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή.»

5. Το άρθρο 32 του άρθρου δεύτερου του Ν. 1822/ 1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 32 Κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου

Η συμμετοχή των μετόχων στο κατά το άρθρο 5 του παρόντος ολοσχερώς καταβεβλημένου κεφαλαίου είναι η ακόλουθη:

α. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει κατά πλήρη κυριότητα 2.439.544 μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (1,47) η καθεμία και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό πενήντα πέντε κόμμα εξήντα οκτώ τοις εκατό (55,68%).

β. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.» (ΕΛ.Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε.) έχει κατά πλήρη κυριότητα 1.359.145 μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (1,47) η καθεμία και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό τριάντα ένα κόμμα μηδέν δύο τοις εκατό (31, 02%).

γ. Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (Ε.Τ.Ε. Α.Ε.) έχει κατά πλήρη κυριότητα 291.284 μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (1,47) η καθεμία και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό έξι κόμμα εξήντα πέντε τοις εκατό (6,65%).

δ. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.» (Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε.) έχει κατά πλήρη κυριότητα 194.149 μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (1,47) η καθεμία και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό τέσσερα κόμμα σαράντα τρία τοις εκατό (4,43%).

ε. Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.» ( Ε.Τ.Ε.Β.Α. Α.Ε.) έχει κατά πλήρη κυριότητα 97.115 μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (1,47) η καθεμία και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό δύο κόμμα είκοσι δύο τοις εκατό (2,22%).»

6. Το καταστατικό της Εταιρίας, όπως τροποποιείται με το νόμο αυτόν κωδικοποιείται και τροποποιείται εφεξής με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας.

7. Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» παρατείνεται μέχρι την επόμενη τακτική γενική συνέλευσή της.

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send