logo-print

Άρθρο 30 - Νόμος 4099/2012 - Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών ΑΕΔΑΚ σε άλλο κράτος - μέλος (άρθρο 18 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Πολιτειολογία
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

1. ΑΕΔΑΚ που επιθυμεί να ασκήσει τις δραστηριότητες για τις οποίες της έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας στο έδαφος άλλου κράτους - μέλους για πρώτη φορά στο πλαίσιο ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, κοινοποιεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις ακόλουθες πληροφορίες:

α) το κράτος - μέλος στο έδαφος του οποίου η ΑΕΔΑΚ σκοπεύει να παρέχει υπηρεσίες και

β) το πρόγραμμα εργασιών της, με αναφορά των προβλεπόμενων στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 δραστηριοτήτων και υπηρεσιών. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει περιγραφή της διαδικασίας διαχείρισης κινδύνου που εφαρμόζει η ΑΕΔΑΚ, καθώς και των διαδικασιών και ρυθμίσεων σύμφωνα με το άρθρο 24.

2. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαβιβάζει στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ τις πληροφορίες που προβλέπονται στην παράγραφο 1, μέσα σε ένα (1) μήνα από την παραλαβή τους.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί επίσης λεπτομέρειες για τα συστήματα αποζημίωσης που αποβλέπουν στην προστασία των επενδυτών.

Σε περίπτωση που ΑΕΔΑΚ της παραγράφου 1 επιθυμεί να ασκήσει τη δραστηριότητα της διαχείρισης συλλογικών χαρτοφυλακίων, που αναφέρεται στην περίπτωση β' της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του παρόντος νόμου, ακολουθείται η διαδικασία του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 29.

Η ΑΕΔΑΚ μπορεί να αρχίσει να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στο κράτος - μέλος υποδοχής της, τηρώντας τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στα άρθρα 20 και 93 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.

3. ΑΕΔΑΚ που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στο έδαφος άλλου κράτους - μέλους συμμορφώνεται προς τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 23.

4. Αν μεταβληθούν πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν σύμφωνα με την περίπτωση β' της παραγράφου 1 , η ΑΕΔΑΚ γνωστοποιεί γραπτώς τη μεταβολή αυτή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ, πριν από τη μεταβολή ή, σε περίπτωση ανωτέρας βίας, το συντομότερο

δυνατόν από την πραγματοποίηση της μεταβολής. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επικαιροποιεί τις πληροφορίες που περιέχονται στη βεβαίωση που αναφέρεται στην παράγραφο 2 και ενημερώνει τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής της ΑΕΔΑΚ σε περίπτωση μεταβολής της άδειας λειτουργίας της ΑΕΔΑΚ ή τυχόν περιορισμών σχετικά με το είδος των ΟΣΕΚΑ τους οποίους η ΑΕΔΑΚ έχει αδειοδοτηθεί να διαχειρίζεται.

5. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 5 του άρθρου 18 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τις πληροφορίες των παραγράφων 1, 2 και 4 του παρόντος άρθρου, καθώς και σχετικά με τον καθορισμό τυποποιημένων μορφοτύπων, υποδειγμάτων και διαδικασιών για τη διαβίβαση των πληροφοριών των παραγράφων 2 και 4.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 18 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ