logo-print

Άρθρο 37 - Νόμος 4099/2012 - Παροχή πληροφοριών (άρθρο 23 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ο θεματοφύλακας παρέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν αιτήματος της, όλες τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εποπτεύει τη συμμόρφωση του ΟΣΕΚΑ και του θεματοφύλακα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, των αποφάσεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση του και του κανονισμού ή των καταστατικών εγγράφων του ΟΣΕΚΑ.

2. Αν η εταιρεία διαχείρισης του ΟΣΕΚΑ είναι εγκατεστημένη σε άλλο κράτος - μέλος, ο θεματοφύλακας συνάπτει με την εταιρεία διαχείρισης έγγραφη σύμβαση, η οποία ρυθμίζει τη ροή πληροφοριών που κρίνονται απαραίτητες για την άσκηση των καθηκόντων του που προβλέπονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και των αποφάσεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση του.

3. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παρ. 6 του άρθρου 23 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκε η Οδηγία 2010/43/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του θεματοφύλακα σε περίπτωση που η εταιρεία διαχείρισης του ΟΣΕΚΑ είναι εγκατεστημένη σε άλλο κράτος - μέλος, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της αναφερόμενης στην παράγραφο 2 έγγραφης σύμβασης.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 23 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ