logo-print

Άρθρο 45 - Νόμος 4099/2012 - Χορήγηση άδειας συγχώνευσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Διαδικασίες συγχώνευσης (άρθρο 38 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 44 έως και 57 και ανεξαρτήτως της μορφής των ΟΣΕΚΑ, χορηγεί άδεια για τη συγχώνευση ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με τις διαδικασίες συγχώνευσης που προβλέπονται στις υποπεριπτώσεις αα' και ββ' της περίπτωσης ιζ' του άρθρου 3, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) εγχώρια συγχώνευση ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου, όπως αυτή ορίζεται στην περίπτωση ιθ' του άρθρου 3 και πραγματοποιείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 ή

β) διασυνοριακή συγχώνευση ΟΣΕΚΑ, όπως αυτή ορίζεται στην περίπτωση ιη' του άρθρου 3 και πραγματοποιείται σύμφωνα με τα άρθρα 46 έως και 53, εφόσον ένας τουλάχιστον απορροφώμενος ΟΣΕΚΑ αποτελεί ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου.

2. Οι διαδικασίες συγχώνευσης που χρησιμοποιούνται για τη διασυνοριακή συγχώνευση διέπονται από το δίκαιο του κράτους - μέλους καταγωγής εκάστου απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ.

3. Στις περιπτώσεις που ο απορροφών ή ο απορροφώμενος ΟΣΕΚΑ αποτελεί ΑΕΕΜΚ, η πλειοψηφία που απαιτείται για την έγκριση της συγχώνευσης, είτε εγχώριας είτε διασυνοριακής, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, από τη συνέλευση των μετόχων της, δεν δύναται να υπερβαίνει το όριο του εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του συνόλου των ψήφων που εκπροσωπούνται στη συνέλευση.

Η απαρτία που απαιτείται για τη λήψη της ανωτέρω απόφασης είναι η ίδια είτε πρόκειται για εγχώρια είτε για διασυνοριακή συγχώνευση ΟΣΕΚΑ.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 38 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send