logo-print

Άρθρο 48 - Νόμος 4099/2012 - Καθήκοντα θεματοφυλάκων κατά τη συγχώνευση ΟΣΕΚΑ (άρθρα 41-42 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Οι θεματοφύλακες του απορροφώμενου και του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ επαληθεύουν μετά την πραγματοποίηση της συγχώνευσης τη συμφωνία των στοιχείων που αναφέρονται στις περιπτώσεις α', στ' και ζ' της παραγράφου 1 του άρθρου 47 του παρόντος νόμου και στις περιπτώσεις α', στ' και ζ' της παραγράφου 1 του άρθρου 40 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ αντίστοιχα με τις απαιτήσεις του παρόντος νόμου και της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, καθώς και με τον κανονισμό ή τα καταστατικά έγγραφα των αντίστοιχων ΟΣΕΚΑ.

2. Ο θεματοφύλακας του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου επιβεβαιώνει με έκθεσή του που συντάσσεται μετά την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, τα ακόλουθα:

α) τα κριτήρια που υιοθετήθηκαν για την αποτίμηση των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού, κατά την ημερομηνία υπολογισμού του λόγου ανταλλαγής,

β) το ύψος της τυχόν καταβολής μετρητών ανά μερίδιο στους μεριδιούχους του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ και

γ) τη μέθοδο υπολογισμού του λόγου ανταλλαγής, καθώς και την τιμή του όπως αυτή υπολογίστηκε με ημερομηνία αναφοράς την ημέρα πραγματοποίησης της συγχώνευσης.

3. Αντίγραφο της αναφερόμενης στην παράγραφο 2 έκθεσης του θεματοφύλακα υποβάλλεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους -μέλους καταγωγής του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ, αναρτάται στην ιστοσελίδα του απορροφώμενου και του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ ή των εταιρειών διαχείρισής τους και διατίθεται δωρεάν, κατόπιν αιτήσεως, στους μεριδιούχους των ανωτέρω ΟΣΕΚΑ. Στην περίπτωση που ο απορροφών ΟΣΕΚΑ αποτελεί ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου και ο απορροφώμενος ΟΣΕΚΑ είναι άλλου κράτους - μέλους, η έκθεση του θεματοφύλακα του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ της παρ. 1 του άρθρου 42 της Οδηγίας 2009/ 65/ΕΚ υποβάλλεται και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρα 41-42 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ