logo-print

Άρθρο 52 - Νόμος 4099/2012 - Πραγματοποίηση της συγχώνευσης ΟΣΕΚΑ (άρθρο 47 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

1. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της συγχώνευσης και υπολογισμού του λόγου ανταλλαγής των μεριδίων του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ με μερίδια του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ και του καθορισμού της τυχόν καταβολής μετρητών στους μεριδιούχους του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ, ορίζονται στο κοινό σχέδιο συγχώνευσης σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους - μέλους καταγωγής του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ. Οι ημερομηνίες αυτές έπονται της έγκρισης της συγχώνευσης από τους μεριδιούχους του απορροφώντος και του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ, όπου αυτή προβλέπεται.

2. Αν ο απορροφών ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 έπονται της έγκρισης της συγχώνευσης από τους μεριδιούχους του ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου, εφόσον πρόκειται για ΑΕΕΜΚ, και της έγκρισης της συγχώνευσης από τους μεριδιούχους του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ που είναι εγκατεστημένος σε άλλο κράτος - μέλος, εφόσον αυτό προβλέπεται έπονται επίσης, της χορήγησης της άδειας συγχώνευσης από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής εκάστου απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ και της τήρησης των προθεσμιών που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 49 και στην παράγραφο 1 του άρθρου 50.

3. Αν ο απορροφών ή ο απορροφώμενος ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, η πραγματοποίηση της συγχώνευσης αναρτάται στην ιστοσελίδα τους ή των εταιρειών διαχείρισης τους.

4. Η συγχώνευση που έχει πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται στην παράγραφο 1 δεν δύναται να κηρυχθεί άκυρη.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 47 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

send