logo-print

Άρθρο 72 - Νόμος 4099/2012 - (άρθρο 64 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Αν ένας ΟΣΕΚΑ μετατραπεί σε τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ ενός κύριου ΟΣΕΚΑ ή αν αλλάξει ο κύριος ΟΣΕΚΑ του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ οφείλει να παράσχει σε όλους τους μεριδιούχους του τις ακόλουθες πληροφορίες:

α) δήλωση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την επένδυση του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ σε μερίδια συγκεκριμένου κύριου ΟΣΕΚΑ,

β) τις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, του τροφοδοτικού και του κύριου ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 80 του παρόντος νόμου και το άρθρο 78 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ,

γ) την ημερομηνία κατά την οποία ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ πρόκειται να αρχίσει να επενδύει σε μερίδια του κύριου ΟΣΕΚΑ ή, εάν έχει ήδη επενδύσει στον κύριο ΟΣΕΚΑ, την ημερομηνία κατά την οποία η επένδυσή του θα υπερβεί το όριο της παραγράφου 1 του άρθρου 63 και

δ) δήλωση ότι οι μεριδιούχοι του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ δικαιούνται να ζητήσουν την εξαγορά ή την εξόφληση των μεριδίων τους, χωρίς άλλη χρέωση εκτός από τα τέλη που παρακρατεί ο ΟΣΕΚΑ για την κάλυψη του κόστους αποεπένδυσης, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παροχής από τον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο.

Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες πριν από την ημερομηνία που αναφέρεται στην ως άνω περίπτωση γ'.

2. Αν ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχει γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 91, την πρόθεσή του να διαθέσει μερίδιά του σε άλλο κράτος - μέλος, οι πληροφορίες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 παρέχονται στην επίσημη γλώσσα ή σε μία από τις επίσημες γλώσσες του κράτους - μέλους υποδοχής του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ ή σε γλώσσα αποδεκτή από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής. Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ που παρέχει τις πληροφορίες οφείλει να προσκομίσει ακριβή μετάφραση τους.

3. Αν ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ, που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος - μέλος, έχει γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 90, την πρόθεσή του να διαθέσει μερίδιά του στην Ελλάδα, οι πληροφορίες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 παρέχονται στην ελληνική γλώσσα. Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ που παρέχει τις πληροφορίες οφείλει να προσκομίσει ακριβή μετάφρασή τους.

4. Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ δεν επιτρέπεται να επενδύσει σε μερίδια συγκεκριμένου κύριου ΟΣΕΚΑ πέραν του ορίου της παραγράφου 1 του άρθρου 63, πριν την πάροδο της προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών που αναφέρεται στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1.

5. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 4 του άρθρου 64 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκε η Οδηγία 2010/44/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010, και με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παραγράφου 5 του άρθρου 64 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με το περιεχόμενο και τον τρόπο παροχής των πληροφοριών προς τους μεριδιούχους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, καθώς και τη διαδικασία αποτίμησης και ελέγχου και το ρόλο του θεματοφύλακα του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ σε περίπτωση απόκτησης μεριδίων του κύριου ΟΣΕΚΑ με εισφορά σε είδος από τον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 64 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ