logo-print

Άρθρο 74 - Νόμος 4099/2012 - Ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (άρθρο 67 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Αν ο κύριος και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν λάβει άδεια σύστασης ή λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η τελευταία ενημερώνει χωρίς καθυστέρηση τον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ, σχετικά με κάθε απόφαση, μέτρο, διαπίστωση μη συμμόρφωσης με τους όρους του παρόντος Κεφαλαίου ή κάθε πληροφορία που λαμβάνει βάσει των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 98, η οποία αφορά τον κύριο ΟΣΕΚΑ ή, ανάλογα με την περίπτωση, την εταιρεία διαχείρισης, τον θεματοφύλακα ή τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή του.

2. Αν ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος - μέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιεί χωρίς καθυστέρηση στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ κάθε απόφαση, μέτρο, διαπίστωση μη συμμόρφωσης με τους όρους του παρόντος Κεφαλαίου ή κάθε πληροφορία που λαμβάνει βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 98, η οποία αφορά τον κύριο ΟΣΕΚΑ ή, ανάλογα με την περίπτωση, την εταιρεία διαχείρισης, τον θεματοφύλακα ή τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή του.

3. Αν ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος - μέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει χωρίς καθυστέρηση τον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ για κάθε γνωστοποίηση που λαμβάνει από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής του κύριου ΟΣΕΚΑ σχετικά με κάθε απόφαση, μέτρο, διαπίστωση μη συμμόρφωσης με τους όρους των άρθρων 58 έως και 67 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ ή κάθε πληροφορία που αναφέρεται βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 106 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, η οποία αφορά τον κύριο ΟΣΕΚΑ ή, ανάλογα με την περίπτωση, την εταιρεία διαχείρισης, τον θεματοφύλακα ή τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή του.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 67 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ