logo-print

Άρθρο 82 - Νόμος 4099/2012 - Ευθύνη για την παροχή των βασικών πληροφοριών για τους επενδυτές (άρθρο 80 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση

1. Η εταιρεία διαχείρισης, για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειρίζεται, και η ΑΕΕΜΚ, για κάθε επενδυτικό της τμήμα, οι οποίες διαθέτουν μερίδια ΟΣΕΚΑ στους επενδυτές, είτε απευθείας είτε μέσω άλλου νομικού προσώπου που ενεργεί για λογαριασμό τους και υπό την πλήρη ευθύνη τους, εξασφαλίζουν ότι παρέχονται στους επενδυτές οι βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές εγκαίρως πριν από την υποβολή της αίτησης για την απόκτηση μεριδίων των εν λόγω ΟΣΕΚΑ.

2. Στην περίπτωση που διατίθενται μερίδια ΟΣΕΚΑ στους επενδυτές μέσω άλλων νομικών προσώπων που δεν ενεργούν υπό την πλήρη ευθύνη της εταιρείας διαχείρισης ή, κατά περίπτωση, της ΑΕΕΜΚ, την υποχρέωση παροχής στους επενδυτές των βασικών πληροφοριών για τους επενδυτές φέρουν τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

3. Η εταιρεία διαχείρισης, για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειρίζεται, και η ΑΕΕΜΚ, για κάθε επενδυτικό της τμήμα, παρέχουν, ύστερα από σχετικό αίτημα, τις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές στα πρόσωπα που δημιουργούν επενδυτικά προϊόντα και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία είτε διαθέτουν είτε συμβουλεύουν τους επενδυτές σχετικά με την απόκτηση μεριδίων των εν λόγω ΟΣΕΚΑ ή σχετικά με την απόκτηση επενδυτικών προϊόντων που επενδύουν σε αυτούς τους ΟΣΕΚΑ.

4. Οι βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές παρέχονται δωρεάν.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 80 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ